Shkodran Mustafi on nyt virallisesti Arsenalin pelaaja. Lontoolaisseura tiedotti verkkosivuillaan tehneensä saksalaistopparin kanssa ”pitkäaikaisen” sopimuksen.

24-vuotias Mustafi siirtyy Arsenaliin Valenciasta. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta Transfermarktin mukaan se on 41 miljoonaa euroa.

Mustafi on alun perin hampurilaisen HSV:n kasvatti. Hän siirtyi Evertonin akatemiaan kesällä 2009. Matka jatkui talvella 2012 Sampdoriaan ja sieltä 2,5 vuotta myöhemmin Valenciaan. Parin viime kauden ajan Mustafi on ollut Valencian parhaita pelaajia. Viime kaudella pelejä kertyi kaikki kilpailut mukaan lukien 44.

Saksan maajoukkueessa Mustafi on pelannut monella eri tasolla. A-maajoukkueessa hän on saanut vyölleen 12 ottelua, joista kolme viimeisintä tuli EM-kisoissa.

Toimittajan sana

Mustafi on Arsenalille vahvistus parissa eri mielessä. Ensinnäkin, hän tuo Tykkimiehiin hätäapua, sillä kokeneet Per Mertesacker ja Gabriel Paulista ovat vielä hyvän aikaa sivussa. Toiseksi, Mustafi on perustasoltaan erittäin hyvä keskuspuolustaja. Hän on aggressiivinen ja hyvä kaksinkamppailuissa. Toisaalta häneltä löytyy myös kypsyyttä lukea tilanteita oikein. Tässä vaiheessa Mustafi noussee avauksen pelaajaksi. On mielenkiintoista nähdä, mikä on nokkimisjärjestys, kun sairastupa tyhjenee.