Englannin tilapäisluotsi Gareth Southgate ei ymmärrä kapteeni Wayne Rooneyn joiltakin faneilta saamia buuauksia. Hän sanoo Sky Sportsin mukaan, että Manchester Unitedin pelaaja ansaitsisi sen sijaan kunnioitusta suhtautumisestaan maajoukkueeseen.

– Häneen kohdistuva kritiikki on ajoittain epäreilua. Hän jatkaa eteenpäin sekä pelaa ja kantaa maansa kapteeninnauhaa ylpeydellä, Southgate kommentoi lauantain Malta-ottelun jälkeen.

Rooney pelasi MM-karsintaottelussa keskikentän keskustassa – alempana kuin hänet on yleensä totuttu näkemään. Miehen esitys ei ollut karmaisevan huono 2–0-voittopelissä, mutta siitä huolimatta kritiikkiä kertyi jälleen kerran. Rooney sai sapiskaa myös medialta.

– Katson taaksepäin John Terryä, Frank Lampardia ja Ashley Colea. Omana aikanaan Englannin maajoukkueessa he saivat valtavan määrän kritiikkiä, ja kun silti katsoo heidän maaottelumääriään, he olivat niitä kavereita, jotka tuottivat tulosta. He olivat niitä, jotka panivat itsensä likoon, kun jotkut muut pelaajat eivät tulleet esiin niillä hetkillä ja vetäytyivät joukkueista aikojen ollessa kovia, korosti Southgate.

– Ne kaverit haluavat epätoivoisesti pelata jälleen Englannin paidassa ja panevat itsensä peliin. Mielestäni Wayne kuuluu tuohon kategoriaan. Buuaus? En ymmärrä sitä, mutta sitä tuntuu olevan liikkeellä. En ymmärrä, kuinka sen pitäisi auttaa häntä.