José Mourinho palaa sunnuntaina valmentajana Stamford Bridgelle ensimmäistä kertaa joulukuun potkujensa jälkeen. Syynä tähän on tietenkin Chelsean ja Manchester Unitedin kohtaaminen Valioliigassa.

Viikonlopun peli on vasta toinen kerta, kun Mourinho kohtaa Bluesin kotinurmella vastustajan joukkueessa. Edellisellä kerralla portugalilaisen Inter Milan kaatoi lontoolaiset keväällä 2010 Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Mourinhon välit Chelsean kanssa alkoivat viime kaudella rakoilla jo ensimmäisestä pelistä lähtien, joka johti seuran lääkärin Eva Carneiron eroamiseen. (lue uutinen tästä). Managerin potkujen aikaan Blues oli sarjataulukossa vasta sijalla 16.

Ikävästä erosta huolimatta Mourinho ei kanna kaunaa Chelsealle.

– Pystyn pitämään tunteeni kurissa. Jos joukkueeni tekee maalin, tuuletanko kuin hullu lapsi? En. Reagoinko negatiivisesti, jos yleisö sanoo jotain pahaa minusta? En, Mourinho summasi lyhyesti BBC:lle.

-Jotkut managerit haluavat lähtiessään pestä likaiset vaatteensa ja selitellä loputtomasti mitä tapahtui. Minä jätän seurat hyvissä merkeissä. Annoin joukkueelle kaikkeni. Haluan pitää hyvät muistot ja Chelseasta niitä jäi lukuisia.

Chelsea isännöi Unitedin sunnuntaina kello 18:00 Suomen aikaa.