Vähään aikaan mikään stadion ei ole puhuttanut niin paljon kuin West Hamin kotipesäksi muutettu Lontoon olympiastadion.

Hammers muutti stadionille elokuussa. Merkittävistä ongelmista puhuttiin 26. lokakuuta, kun West Hamin ja Chelsean kannattajat heittivät katsomossa toisiaan erilaisilla esineillä. Tuolloin Hammersin johto puolustautui sanomalla, että he tekivät ennen peliä kaikkensa turvallisuuden eteen. Ehkä tekivätkin. Ehkä on vain niin, ettei yleisurheiluun suunniteltu stadion toimi jalkapallokäytössä.

Paul Fletcher on ollut rakentamassa tai konsultoimassa 30 uuden stadionin pystytystä. Hänen mukaansa tämänkaltaisissa hankkeissa jalkapallon tarpeet on asetettava yleisurheilun edelle.

– Kun rakennan jalkapallostadioneita, ykköshuolenaiheeni on katsoja, Fletcher sanoi BBC:lle.

– He yrittivät muuttaa yleisurheilustadionin jalkapallokentäksi. Minun mielestäni se ei toimi. Rakennus oli lähes valmis, kun he alkoivat neuvotella West Hamin kanssa.

Fletcheriltä kysyttiin Lontoon stadionista vuonna 2000, jolloin se oli vielä kehitysasteella.

– Sanoin, että on suunniteltava jalkapallostadion, joka muunnetaan kahden viikon ajaksi yleisurheilustadioniksi.

– Ollaan rehellisiä. Tässä oli koko ajan vain yksi loppukäyttäjä, ja se oli West Ham. Kaikki puhuvat näinä päivinä perinnöstä. Stadionin ainoa perintö on se, että siitä tuli jalkapallostadion. West Hamin kanssa olisi pitänyt neuvotella ja heiltä olisi pitänyt kysyä, mitä he haluavat.

Fletcher voi hyvin olla oikeassa, mutta nyt stadion on pystyssä ja West Hamin on huolehdittava turvallisuudesta. Britannian parlamentista on jo annettu ukaaseja. Kansanedustaja Mark Field sanoi, että West Hamin pitäisi pelata tyhjille katsomoille, jos järjestyshäiriöt jatkuvat. Fletcherin arvio tulevaisuudesta on melko synkkä.

– Joko jatkamme näin seuraavat 30-40 vuotta, tai sitten puramme stadionin ja rakennamme uuden tilalle.