Perjantai on ollut Englannissa siirtoikkunan suhteen hieman hiljaisempi päivä, mutta sarjajohtaja Chelsean riveistä jysähti todellinen pommi. Valioliigan maalitilastoa 14 maalillaan johtava Diego Costa on Sky Sportsin tietojen mukaan sivussa Chelsean kokoonpanosta lauantain ottelussa Leicesteriä vastaan.

Espanjan maajoukkuekärjen väitetään ottaneen yhteen manageri Antonio Conten ja tämän fysiotiimin kanssa joukkueen harjoituksissa. Kiistan takana epäillään olleen Costan lievä selkävamma ja eriävät mielipiteet tämän pelikunnosta.

Brittimediassa huhutaan myös, että Kiinasta kantautuneet massiiviset tarjoukset ovat saaneet 28-vuotiaan Costan pään pyörälle. Daily Star väittää, että Costan edustajat ovat parhaillaan Kiinassa metsästämässä sopimustarjouksia hyökkääjälle. Joidenkin lähteiden mukaan Costan on kerrottu voivan ansaita Kiinaan siirtyessään 34,4 miljoonaa euroa vuodessa – puhtaana käteen. Tarjouksen takia Costa on jättänyt Chelsean harjoitukset väliin viimeisten kolmen päivän aikana.

The Telegraph on kertonut Chelsean saaneen pöydälleen jo massiivisen tarjouksen, mutta omistaja Roman Abramovichin olevan haluton myymään tähtihyökkääjäänsä. Tianjin Quanjian -seuran huhutaan tarjonneen Costasta joulukuussa noin 92 miljoonaa euroa. Tuoreiden uutisten rähinästä managerin kanssa uskotaan innostavan kiinalaisia entisestään.

Chelsea sen sijaan lienee lähtökohtaisesti halukas antamaan Costalle jatkosopimuksen ja on epäilemättä vastahakoinen myymään maalitykkiään kesken kauden. Costa pelaa juuri nyt elämänsä kautta ja Chelsean peli rullaa paremmin kuin aikoihin.

Chelseasta on lähtenyt tässä kuussa Kiinaan jo Oscar (huikeaan 69 miljoonan euron hintaan) sekä John Obi Mikel, ja viime vuonna jo Ramires. Costa olisi kuitenkin ensimmäinen Kiinaan siirtyvä Chelsea-pelaaja, jonka Blues olisi halunnut pitää riveissään.

– Tämä on viimeinen asia, jota Chelsea olisi kaivannut. Costa pelaa uskomatonta peliä. Jos he menettävät hänet, niin yhtäkkiä Valioliigan voitto on karkaamassa käsistä, Sky Sportsin asiantuntija Graeme Souness kommentoi tilannetta.

– Jos järki voittaa, Costa jää Chelseaan kauden loppuun saakka. Tähän täytyy löytyä ratkaisu, joka pitää kaikki osapuolet tyytyväisinä.

Costan poissaolo Leicester-ottelusta suonee kenties viimeisen näyttöpaikan siirtohuhujen keskellä olevalle Michy Batshuayille.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.