Valioliigan hallitseva mestari Leicester kohtasi Mestarien liigan puolivälieräottelussa Atlético Madridin Vicente Calderónilla keskiviikkoiltana.

4. minuutin pelin jälkeen isäntien Koké pamautti pallon kohti ylänurkkaa – tolppaan. Puolitoista minuuttia myöhemmin sama mies pääsi jälleen ampumaan boksista, veto tuli puolustajan blokkaamaksi. Kettupaidat tunsivat heti alusta alkaen olevansa todellisessa testissä. Aika moni Madridiin East Midlandsista paikalle matkustanut futisturisti ei tätä paikan päällä päässyt todistamaan; iso joukko sinipaitoja koki jo ennakkoon että ainoa näyttämisen mahdollisuus on kentän ulkopuolella.

Nooruddean

@BeardedGenius
The Leicester fairytale continues

Itse ottelussa Atlético dominoi ensimmäistä kymmenminuuttista totaalisesti.

kaizərsˈlautərn 🇿🇦

@Moeketsi_Styles
Leicester fairytale come to an end right here! Welcome to reality fellas!! #AtlLei

Vartin pelin jälkeen pallonhallinta isännille 70-prosenttisesti, maalintekoyritykset 7-1.

Gary Lineker

@GaryLineker
Watching your team play in the quarter finals of the @ChampionsLeague really should be enjoyable. It's actually agonising.

24. minuutilla vieraat saivat hetkeksi pallon hyökkäysalueelle, kunnes Antoine Griezmann pääsi spurttaamaan vastahyökkäykseen. Marc Albrighton kaatoi hyökkääjän, ja erotuomari Jonas Eriksson näytti pallon pilkulle. Hidastusten perusteella rike ei tapahtunut rangaistusalueen sisällä, mutta yhtä kaikki – Griezmann harhautti Kasper Schmeichelin väärään suuntaan, 1-0.

WhoScored.com

@WhoScored
Antoine Griezmann: Has scored or assisted 15 of the 29 goals Atletico Madrid have scored in the CL since the start of last season

AS USA

@English_AS
This was the moment Griezmann was fouled. Neither Albrighton nor the camera could keep up en.as.com/en/2017/04/12/…

Jakson loppua kohti punavalkoisten rynnistys hieman rauhoittui, mutta heidän kontrollissaan peli pysyi. Alun täydellisestä hallinnasta huolimatta tauolle mentiin vain yhden maalin kotijohdossa.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
HT! Atletico Madrid 1-0 Leicester. Full recap here: skysports.tv/8IpQUU

Toisen jakson alku ei ollut yhtä yksipuolinen kuin ensimmäisen – Leicester pelasi aika ajoin myös keskiviivan toisella puolen. 58. minuutilla sen jatkoon ilmaantui lisää ongelmia, kun Robert Huth repi Griezmannin käsillään nurin – varoituksen johdosta saksalainen ulkona seuraavasta pelistä. Hetkeä myöhemmin myös Riyad Mahrezille olisi kuulunut kortti teatraalisesta heittäytymisestä hyökkäyspään boksissa.

Match of the Day

@BBCMOTD
Leicester are struggling to get out of their own half.

An away goal would do them the world of good

bbc.in/2pu8KQc #ATMLEI

Atlético olisi joka tapauksessa kaivannut lisämaalia, muttei sitä tuntunut onnistuvan tekemään. Varttia ennen täyttä aikaa Diego Simeone haki hyökkäykseen tehoja vaihtamalla Fernando Torresin Thomasiin.
Vieraitten Graig Shakespeare teki hetkeä myöhemmin myös vaihdon; Jamie Vardy ulos, sisään seuran ennätyshankinta Islam Slimani. Vaihdossa oli mukana myös kaukokatseisuutta; mikäli viime kauden tehomies olisi saanut pelissä varoituksen, olisi hän Huthin tavoin ollut syrjässä seuraavasta ottelusta.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Wise move to take Vardy off. Saves him from the yellow card which would rule him out of the second-leg.

Leicester onnistui lopulta paremmin kuin kukaan olisi ottelun alussa uskonut; lopputulos 1-0.