Tottenhamin voittoputki Valioliigassa venyi keskiviikkona jo kahdeksan ottelun pituiseksi, kun se kukisti Crystal Palacen Christian Eriksenin kaukolaukausmaalilla 1-0. Seuraavaksi Spursia odottaa täynnä intohimoja oleva Pohjois-Lontoon derby, johon saapuu vieraaksi Tottenhamin verivihollinen Arsenal.

Mikäli Tottenhamin voittokulku jatkuu sunnuntaina, varmistuu samalla se, että Tottenham sijoittuu ensi kertaa 22 vuoteen Arsenalin edelle sarjataulukossa. Spurs-fanien sydämiä moinen saavutus lämmittäisi varmasti pitkään, mutta Mauricio Pochettino ei Pohjois-Lontoon herruudella päätään vaivaa.

– Olemme osoittaneet oppineemme joukkueena paljon viime kaudesta. Viime kaudesta parantaminen oli valtava haaste. Tärkeintä oli kehittää henkistä puoltamme, ja joukkue osoittaa nyt olevansa valmis. Ensi kaudella olemme vielä parempia. Olemme hyvällä tiellä filosofiamme kehittämisessä, Spurs-manageri hehkutti Palace-voiton jälkeen Guardianin mukaan.

Ennen Pohjois-Lontoon derbyä Chelsea pelaa vaikean vieraspelin Evertonin vieraana Goodison Parkilla. Spurs-leirissä toivotaan luonnollisesti Evertonin vahvan kotivireen jatkumista.

– Arsenalin edelle sijoittuminen ei ole motivaatio- eikä häiriötekijä. Keskitymme ainoastaan Arsenalin kaatamiseen, Pochettino painottaa.

– Tiedämme, mitä Arsenal-peli merkitsee faneillemme, mutta emme ajattele Arsenalin edelle sijoittumista. Meidän haasteemme on kuroa kiinni eroa Chelseaan ja ajatella isompia asioita kuin Arsenalia. Jotta voimme voittaa suuria palkintoja, meidän mentaliteettimme täytyy olla isompi. Pitää ajatella suurempia unelmia.