Valioliigakausi korkattiin tänään tuttuun tapaan käyntiin perinteisellä Community Shieldin ottelulla. Kilvestä taistelivat tänä vuonna lontoolaisseurat Chelsea ja Arsenal.

Lontoon derbystä muodostui trillerimäinen jännitysnäytelmä, jonka ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukilpailussa. Chelsean epäonnen soturi oli maalivahti Thibaut Courtois, joka ampui omasta yrityksestään rankasti yli maalin. Belgialaisen pohjanoteeraus toimi käännekohtana ja sitä seurannut Álvaro Moratan ohilaukaus käytännössä ratkaisivat Cupin 2-1-lukemin Arsenalille.

Arsenal oli jo kuudennella minuutilla lähellä avausmaalia. Alex Iwobi leikkasi vasemmalta boksin sisään, mutta nigerialaisen syöttö kohti etutolppaa jäi Chelsean puolustajiin.

22. minuutilla Tykkimiehet kävi vielä lähempänä. Tällä kertaa Alexandre Lacazette pyssytti lähietäisyydeltä tolppaan ja maaliton tilanne säilyi.

Puolen tunnin kohdalla Arsenal joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Per Mertesacker sai kaksinkamppailutilanteessa iskun päähänsä Gary Cahillin kyynärpäästä. Puolustajan korvasi uusi hankinta Sead Kolasinac.

Avausjakson lopulla myös Chelsea alkoi saada painetta Arsenalin päähän. 36. minuutilla Willian koitti kalastaa rangaistuspotkua Hector Bellerínin kustannuksella, mutta yritys ei mennyt läpi. Pilkun sijaan brassia rokotettiin varoituksella. Hetkeä aiemmin myös Pedro Rodríguez koitti onneaan kaukaa laukoen kuitenkin päin Cechiä.

Toinen puolisko alkoi räväkästi, kun Chelsea iski johto-osuman. Arsenal purki kulmapotkun huonosti, jonka seurauksensa Cahill pääsi ohjaamaan päällään pallon Victor Mosesille. Nigerialainen viimeisteli tarkasti ja Blues siirtyi 1-0-johtoon.

Arsenal oli viimeisen vartin alkuun tasoittaa. Granit Xhakan kaukolaukauksen kuitenkin pysäytti Courtois mainiolla venytyksellä.

Tykkimiehet pääsi viimeisellä kympillä miesylivoimalle, kun Pedro sai punaisen kortin liuttuaan ikävästi Mohamed Elnenyn nilkoille. Hetkeä myöhemmin syntyi tasoitus ja Kolasinac puski pallon voimalla verkkoon.

Pelin päätyttyä varsinaisen peliajan puitteissa tasan ratkaisu haettiin rangaistuspotkuista. Toisella potkuvuorolla Chelsean harmiksi maalivahti Courtois potkaisi pallon metrikaupalla yli maalin. Heti perään Morata ampui vasemmalta ohi ja Arsenal oli yhtäkkiä kahden verran johdossa.

Alex Oxlade-Chamberlainin ja Olivier Giroud’n onnistuttua omissa potkuissaan kilpeä nosti iltapäivän päätteeksi Tykkimiehet numeroin 2-1.