Hallitseva valioliigamestari Chelsea on aloittanut kautensa luvattoman heikosti.

Community Shieldissä Chelsea hävisi Arsenalille 1-2 ja liigakauden avauksessa tuli kotona takkiin Burnleyltä. Viime sunnuntaina Chelsea voitti isossa ottelussa Tottenhamin, mutta tuokaan ottelu ei ollut pelitapahtumien perusteella Bluesin hallussa.

Chelsean sisäisistä kahnauksista on puhuttu mediassa jonkin verran. Manageri Antonio Conte haluaisi lisää vahvistuksia, eikä hän tiettävästi pitänyt siitä, että Nemanja Matic myytiin Manchester Unitediin. Chelsea-johdon taas sanotaan ajattelevan pidemmän aikavälin etuja. Johdon ajattelutapaan ei tiettävästi oikein istu se, että Conte haluaa maksimoida lyhyen aikavälin tulokset pelaajakehityksen kustannuksella.

Nyt ollaan Sport Bildin mukaan siinä pisteessä, että Chelseassa on jo valmistauduttu Conten jälkeiseen aikaan. Saksalaislehden tietojen mukaan omistaja Roman Abramovitshin edustajana Chelseassa toimiva johtaja Marina Granovskaia on päättänyt, että ykkosehdokas Conten seuraajaksi on Thomas Tuchel. Aiemmin muun muassa Arsenaliin yhdistetty Tuchel valmensi Borussia Dortmundia kahden vuoden ajan kunnes lähti seurasta viime kauden päätteeksi.

Sport Bild tietää kertoa, että Chelsean kakkosvaihtoehto on Barcelonasta viime kauden päätteeksi lähtenyt Luis Enrique. Enriquen kohdalla ongelma on kuitenkin englannin kieli, jota espanjalainen ei puhu kovin hyvin. Tuchelilla sen sijaan ei ole kielen kanssa ongelmaa.