Chelsean Eden Hazard käy Telegraphin tietojen mukaan seuransa kanssa jatkosopimusneuvotteluja. Uusi sopimus tekisi Hazardista Valioliigan parhaiten palkatun pelaajan. Ja mikäs sen sopivampaa, mestarijoukkue Chelsean viime kauden parhaaksi valitulle pelaajalle.

26-vuotias Hazard on maailman ehdottomalla huipulla, mutta täydellistä pelaajaa ei olekaan. Niinpä belgialainen listasi ystävällisesti France Footballin haastattelussa, millaisia ominaisuuksia hän ottaisi itselleen muilta pelaajilta, jos sellainen olisi mahdollista.

Peliälyn Hazard haluaisi Chelsean joukkuekaveriltaan Cesc Fábregasilta.

– Minulla on ollut tilaisuus pelata yhdessä Fábregasin kanssa ja voin sanoa, että hänellä on yksi maailman parhaista peliälyistä. Hän ei juokse nopeasti eikä tee ihmeellisiä temppuja teknisesti, mutta hänellä on ollut juttunsa syntymästään lähtien. Jos minulla olisi hänen peliälynsä, olisin paljon korkeammalla tasolla, Hazard kehuu.

– Cesc ottaa pallon, ei edes katso ja panee sen juuri sinne minne tahtookin puolustajan taakse. Ihmettelen itsekseni, että ”miten hän oikein näki sen”.

173-senttistä Hazardia ei ymmärrettävästi pidetä kummoisena pääpelaajana. Hazard itse sanoo sen johtuvan vain ja ainoastaan vaatimattomasta pituudestaan.

– Ei pääpeli heikkouteni ole, vaan olen oikeastaan aika hyvä pääpelaaja. Olen vain pienikokoinen. En pidä siitä, että joudun hyppäämään, sillä pelkään vastustajien ehtivän ensin. Minulla on hyvä ajoitus ja hyppään korkealle, mutta suljen silmäni pelätesssäni päiden kolahtavan yhteen, Hazard myöntää.

– Tarvitsisin Cristiano Ronaldon pään. Hän roikkuu ilmassa ja tekee maaleja. Marouane Fellainikin on uskomaton. Ja entäs Christian Benteke, mieletöntä! Hän hyppää, pam, ja maali!

Eden Hazard on Belgian maajoukkueen kapteeni, mutta hän ei pidä itseään synnynnäisenä johtajana. Siksi Hazardillakin on ikävä Chelseasta Aston Villaan siirtyneen John Terryn johtajuutta.

– En pidä puhumisesta. Olen maajoukkueen kapteeni, mutten sano mitään. Sanon sanottavani pallon kanssa kentällä.

– Jotkut ovat luotuja kapteeneiksi. Heidät on tehty huutamaan. John Terry on maailman paras kapteeni. Hän on läsnä ja rohkaisee koko ajan. Hän karjuu ja löytää aina oikeat sanat, Hazard tiivistää.

Nopeuttaan Hazard ei sen sijaan muuhun vaihtaisi.

– Saan kiittää nopeudestani, tai pikemminkin kiihdytyksestäni äitiäni, jolla on samankaltainen ruumiinrakenne kuin minulla. Minulla on hyvä nopeus muutamien metreien matkalla, mutta ei pidemmällä matkalla. Ensimmäisten viiden metrin aikana en ole hassumpi.

 

Eden Hazardin kaikki vastaukset:

Peliäly: Cesc Fábregas
Pääpelitaidot: Christian Benteke
Vapaapotkut: Christian Eriksen
Johtajuus: John Terry
Nopeus: Eden Hazard
Viimeistelytaito: Luis Suárez
Palloton liike: Karim Benzema
Fysiikka: Cristiano Ronaldo
”Tyyli”: Andrés Iniesta

Lähde: The Guardian