Crystal Palacen manageri Roy Hodgson puolustaa laituri Wilfried Zahaa, jota on syytetty sukeltelijaksi viime viikonlopun Bournemouth-ottelun jälkeen.

Zaha hankki joukkueelleen kaksi rangaistuspotkua kamppailussa, joka päättyi 2–2-tasapeliin. Ensimmäisessä rikkeen tekijän katsottiin olleen maalivahti Asmir Begović ja toisessa Charlie Daniels.

Jotkut olivat sitä mieltä, että Zaha huijasi erotuomari Kevin Friendiä ainakin yhdessä rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa.

– Hän ei sukella, se on yksinkertainen fakta, Hodgson korostaa.

– Kahden tuomitun rangaistuspotkun lisäksi oli ainakin puoli tusinaa tilannetta, joista olisi voinut tulla lisää rangaistuspotkuja, jos katsotaan tiheän kamman läpi – kuten kaikki näyttävät haluavan tehdä, hän jatkaa.

– Hän ei sukella, joten se ei vaivaa minua. Meillä ei ole ollut kovin paljon onnea erotuomareiden päätösten suhteen kotona. Ja jos haluatte todella puhua tuomariratkaisuista, kehotan teitä katsomaan Jermain Defoen ensimmäistä maalia, jossa heidän pelaajansa molemmat kädet olivat puolustajamme ympärillä ja estivät tätä liikkumasta.

Bournemouthin manageri Eddie Howe valitti molemmista rangaistuspotkutuomioista ottelun erotuomareille.

– Pelaajamme olivat sitä mieltä, ettei toista olisi pitänyt missään nimessä tuomita. Heidän mielestään Charlie sai pallon. Se satutti todella. Olisimme hävinneet pelin, ellei maalivahtimme olisi tehnyt loistavaa torjuntaa. Myöskään ensimmäinen ei ollut selkeä tilanne.

Lähde: Bournemouth Echo