[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Arsenal-Chelsea
Keskivikkona 3.1 klo 21.45
Valioliiga

Arsenal pääsee keskiviikon ainoaan Valioliigan otteluun tilanteesta, jossa se ei ole hävinnyt kuuteen otteluun. Kotikentällään edelleen hyvässä vireessä (8-1-1) oleva joukkue on löytänyt pelaamisessaan punaisen langan ja taistelee tiukasti paikasta ensi kauden Mestarien liigaan. Joukkueen pelaajistosta ei ilmeisesti ole isoja lähtijöitä tammikuun siirtoikkunan alla, mikä on Arsène Wengerille hyvä uutinen. Etenkin Özilin tai Sánchezin lähtö olisi joukkueelle karmaiseva menetys. Aivan edellisvuosien vireessä joukkue ei hyökkäyspäässä ole, vaan voittoja on viime aikoina tullut niukoilla 1-0-tuloksilla.

Chelsean viisi edellistä ottelua ovat olleet tappiottomat ja kotona se on peräti neljän ottelun voittoputkessa. Hyvä saldo hieman hämää, sillä edellisissä kotivoitoissa vastustajat ovat olleet Brighton, Stoke, Bournemouth ja Southampton. Vierastasuri tuli juuri ennen joulua Evertonia vastaan. Puolustuspää on ollut täyttä timanttia yhdessä Manchester Cityn kanssa, ainoastaan kaksi päästettyä maalia viimeiseen kuuteen otteluun. Toistaiseksi Chelsea on selvinnyt vuodenvaihteen otteluruuhkasta erinomaisesti ja nousi jo sarjassa toiseksi ohitse Manchester Unitedin (nyt ottelun vähemmän pelanneena kolmantena). Álvaro Morata on joukkueensa tehokkain maalintekijä kymmenellä osumallaan.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Otteluruuhkan vaikutus on iskenyt Arsenaliin, poissa ovat hyökkääjä Olivier Giroud, Aaron Ramsey, pitkäaikaispotilas Santi Cazorla sekä mahdollisesti Nacho Monreal, Mesut Özil, Sead Kolasinac sekä Laurent Koscielny. Chelsealta sivussa ovat ainoastaan puolustuksesta David Luiz ja mahdollisesti Charly Musonda.

Arvio

Chelsea on pienistä ailahteluista huolimatta ollut stabiilimpi joukkue tämän kauden Valioliigassa kuin Arsenal. Joukkueet ovat tehneet käytännössä saman verran maaleja, mutta Chelsea on päästänyt niitä 12 vähemmän kuin Arsenal. Chelsean puolustuspeli on muutenkin ollut tasapainoisemman näköistä jo pitkän aikaa. Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat olleet tasaisia, molemmilla on kaksi voittoa ja kerran on pelattu tasan. Tasapeli ei olisi suurikaan yllätys tälläkään kertaan, joukkueet taistelevat elintärkeistä pisteistä, jolloin peli on erittäin tarkkaa ja virheitä vältellään. Chelsean vierassaldo 6-2-2 on erittäin hyvä ja se on päästänyt ainoastaan seitsemän osumaa vieraskentillä. Ottelun tärkeyden vuoksi tasapeli on erittäin lähellä, kumpikaan osapuoli ei halua hävitä tätä ottelua. Loukkaantumisten myötä etu kääntyy niukasti vierasjoukkueelle.

Arsenal-Chelsea X (3.55)