Liverpool ei halunnut seistä hyökkääjä Dominic Solanken kehityksen tiellä, sanoo joukkueen manageri Jürgen Klopp.

Solanke, 21 siirtyi perjantaina Bournemouthiin noin 21 miljoonalla eurolla. Hän ei ollut pelannut tällä kaudella minuuttiakaan Liverpoolin edustusjoukkueessa. Samaan suuntaan siirtyi lainalle laitapuolustaja Nathaniel Clyne.

Chelseasta kesällä 2017 Liverpooliin siirtynyt Solanke teki viime kaudella yhden maalin 21 Valioliigan ottelussa.

Kloppin mukaan Liverpool olisi mielellään pitänyt Solanken, mutta nuorukaisen toive peliajasta ajoi seuran etujen edelle.

– Jalkapallo on bisnestä, mutta toisaalta meidän on välitettävä ihmisistä ja heidän tilanteistaan, kommentoi Klopp Goalin mukaan.

– Lähtö oli Dominicilta täysin oikeutettu päätös. Hän oli hetkittäin hieman epäonnekas. Kun hänelle olisi ollut tilaa joukkueessa, hän kärsi loukkaantumisista. Muina hetkinä meillä oli ryhmä täynnä ja eri vaihtoehtoja.

– Hän harjoitteli hyvin, mutta itseluottamus kärsii tuossa ajassa, varsinkin hänen ikäisillä pelaajilla. Hänen piti päästä pelaamaan jalkapalloa.

– Bournemouth teki hyvän tarjouksen, ja se on hyvä mahdollisuus.

– Olisiko seuraavan puolen vuoden aikana voinut tulla hetki, jona hänen tilanteensa olisi voinut muuttua? Kyllä ehkä, mutta me emme halua estää nuoria pelaajiamme, kun näemme, että heillä on parempi vaihtoehto.