Walesin ja Kroatian välinen EM-karsintaottelu herätti jälkeenpäin keskustelua. Manchester Unitedia edustava Walesin maajoukkuepelaaja Daniel James sai pelissä iskun päähänsä ja joutui ottelun tauolla tutkittavaksi mahdollisen aivotärähdyksen takia.

Walesin päävalmentaja Ryan Giggs puolusti myöhemmin, että Jamesin peluuttamisessa tutkimusten jälkeen ei ollut ongelmaa. Tilanteen nähneet arvelivat Jamesin olleen hetken tajuttomana, mutta walesilaisleirissä tämä on kiistetty.

Aivoihin kohdistuneisiin vammoihin keskittynyt englantilainen hyväntekeväisyysjärjestö Headway on kritisoinut Giggsiä ja Walesin valmennuksen ja lääkärien toimintaa. Organisaation johtaja Peter McCabe oli vihainen walesilaisille.

− Vaikka aivotärähdyksiä koskevaa protokollaa olisi noudatettu, säännöissä sanotaan, ettei aivotärähdyksestä tutkittua pelaajaa saa päästää enää pelaamaan, McCabe jyrähti.

McCaben mielestä Giggs, James ja joukkueen henkilöstö eivät ymmärtäneet asian vakavuutta.

− Kaikille tilanteen nähneille vaikutti siltä, että James menetti tajunsa. Hänen managerinsa sanoista huolimatta jo tämän seikan olisi luullut antavan syytä varovaisemmalle lähestymistavalle, McCabe kritisoi.

Jamesin itsensä mukaan hän sai vain osuman päähänsä eikä kärsinyt tilanteessa suurempaa vahinkoa. Giggs vakuutteli, että Jamesilla oli kaikki kunnossa myös ottelun ollessa tauolla.

− Giggsin väite, että James vain käytti hoksottimiaan kentällä tajuttoman näköisenä maatessaan, on järkyttävä. Jos näin on, herää isoja kysymyksiä siitä, ymmärtääkö pelaaja aivotärähdysten vakavuutta, McCabe pöyristeli.

Lähde: Sky Sports