Manchester Cityn laitapuolustaja Kyle Walker pääsi keskiviikkona lyhyesti näyttämään, mihin hänestä on tolppien välissä.

Cityn ykkösvahti Ederson Moraes tuli tauolla loukkaantuneena vaihtoon Mestarien liigan ottelussa Atalantaa vastaan ja hänet korvannut Claudio Bravo sai suoran punaisen kortin.

Manchesterilaisilla ei ollut enempää varsinaisia maalivahteja, joten hanskat puki käteen Walker. Englannin maajoukkuepuolustaja joutui torjuntatöihin vain kerran, minkä lisäksi hän poimi yhden epäonnistuneen keskityksen. Peli päättyi lukemiin 1-1 (lue otteluraportti).

Walkerin torjunta oli harvinaislaatuinen muutenkin kuin hänelle.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Kyle Walker was the first English goalkeeper to make a save in the UEFA Champions League since Ben Hamer (for Leicester City vs FC Porto) in December 2016. Unbeatable. (H/T @RichJolly)

Englantilainen maalivahti oli nimittäin viimeksi tehnyt torjunnan Mestarien liigassa joulukuussa 2016. Tuolloin asialla oli Leicesteriä edustanut Ben Hamer, joka sai torjuttua kolme yritystä 0-5-tappiossa portugalilaista Portoa vastaan.

Leicester oli jo varmistanut jatkopaikkansa lohkosta, ja joukkue pelasi Portoa vastaan jokseenkin reservipainotteisella ryhmällä, mutta Hamerin paikka avauksessa oli silti yllätys, sillä hän oli kyseisellä kaudella Leicesterin kolmosmaalivahti.

Ottelu oli Hamerille varmasti ikimuistoinen, muttei kovin mieluisista syistä. Hänestä tuli ensimmäinen englantilainen maalivahti, joka on päästänyt viisi maalia Mestarien liigan debyytissään.

Ben Hamer päästi Portoa vastaan viisi maalia joulukuussa 2016. Kuva: Getty Images

Se oli samalla Hamerin kauden ainoa ottelu Leicesterin edustusjoukkueessa, jossa hän esiintyi sen illan jälkeen enää kahdeksan kertaa. Nykyään Mestaruussarjassa Derbya edustava Hamer ei ole Portoa vastaan pelatun ottelun jälkeen esiintynyt kertaakaan Mestarien liigassa.

Ross Turnbull (Chelsea), Fraser Forster (Celtic) ja Joe Hart (Man City) ovat Hamerin lisäksi ainoat englantilaiset maalivahdit, jotka ovat pelanneet Mestarien liigassa tällä vuosikymmenellä.

Lähteet: Opta, Transfermarkt