Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Alex Oxlade-Chamberlain jätti kesällä 2017 Arsenalin ja siirtyi nykyiseen seuraansa Liverpooliin.

Oxlade-Chamberlain, 26, pelasi Arsenalissa lähes 200 ottelua. Nykyään on helppo sanoa, että hän otti selkeän askeleen ylöspäin, mutta tuolloin osa epäili Oxlade-Chamberlainin siirron kannattavuutta.

Arsenal oli siirtoa edeltävinä vuosina pärjännyt Liverpoolia paremmin Valioliigassa ja jäi Oxlade-Chamberlainin viimeisellä täydellä kaudella vain pisteen päähän hänen nykyisestä seurastaan, joka nappasi tuolloin sarjan neljännen sijan.

Oxlade-Chamberlainin mukaan hänen lähtönsä syy ei ollut se, ettei hän enää uskonut Arsenalin mahdollisuuksiin voittaa jotain, vaan se, että hän pääsisi pelaamaan keskikentällä. Tykkimiehissä hän siirtyi hiljalleen enemmän ja enemmän wing-backiksi, mistä hän ei pitänyt.

– En sanoisi, että lähdin Arsenalista, koska en uskonut mahdollisuuksiimme voittaa. En vain uskonut, että saisin pelata siellä missä haluan, kommentoi Oxlade-Chamberlain Talksportin mukaan.

– Mestarien liigan voittaminen [viime kaudella] oli tietysti toteen käynyt unelma ja massiivinen bonus, mutta minun ei tehnyt mieli sanoa [Arsenalille], että ”Siinäs näitte!”

Oxlade-Chamberlain aloitti ammattilaisuransa kasvattajaseurassaan Southamptonissa, mutta Arsenalissa hän nousi A-maajoukkuepelaajaksi.

– Se oli iso päätös, kun lähdin Arsenalin kaltaisesta seurasta. Kaikki mitä tiesin huipputasosta olin oppinut seitsemän vuoden aikana siellä.

Oxlade-Chamberlain (8) on pelannut 35 A-maaottelua. Häneltä on jäänyt kaksi edellistä arvoturnausta väliin loukkaantumisten takia. Kuva: Getty Images

– Kun on ollut sellaisessa seurassa seitsemän vuotta… Siitä tulee enemmän kuin jalkapalloseura, se on perhekulttuuri.

– Se oli elämäni vaikein päätös, kun minun oli päätettävä lähdöstäni. Rehellisesti sanottuna osa minusta ei tiennyt, oliko se oikea päätös.

– Minusta tuntui, että moni parhaista esityksistäni Arsenalissa tuli keskikentällä, mutta en ikinä pelannut jatkuvasti sillä paikalla.

Oxlade-Chamberlain aloitti kauden 2017-18 Arsenalissa, mutta lähti siirtoikkunan loppuhetkillä Liverpooliin huomattuaan, että hän pelasi taas wing-backina.

– Ajattelin, että ”Minun on otettava riski ja tartuttava tähän mahdollisuuteen. En halua katsoa ajassa taaksepäin ja ajatella, etten yrittänyt”.