Pelaajauransa vuonna 2013 lopettanut Danny Murphy puhui TalkSportin haastattelussa Manchester Unitedin Harry Maguiresta sekä Liverpoolin Virgil van Dijkista. Liverpoolia urallaan edustaneen Murphyn mukaan Maguirea ei pitäisi verrata van Dijkiin.

Syy, miksi Maguirea on usein verrattu van Dijkiin on se, että United maksoi topparista Leicesterille puolustajien maailmanennätyssumman, 87 miljoonaa euroa kesällä 2019. Samalla Maguiresta tuli maailman kallein puolustaja ohittaen van Dijkin, josta Liverpool maksoi tammikuussa 2018 Southamptonille noin 84,6 miljoonaa euroa.

Sen jälkeen van Dijkin ohi siirtosumman suuruudessa on mennyt myös Matthijs de Ligt, joka siirtyi Ajaxista Juventukseen noin 85,5 miljoonalla eurolla.

Murphyn mukaan Maguire ei tule koskaan olemaan yhtä hyvä kuin van Dijk.

– Mitä tulee Harry Maguireen, ihmiset vertaavat häntä van Dijkiin siirtosummansa takia, eikä se ole reilua. Maguirea ei voi verrata van Dijkiin. Van Dijk on parempi pelaaja jokaisella osa-alueella. Hän (Maguire) ei koskaan tule olemaan van Dijk. Hän ei koskaan ole yhtä nopea tai yhtä hyvä syöttäjä, Murphy luetteli.

Murphyn mukaan se ei silti vähennä Maguiren arvoa Manchester Unitedille. Murphyn mielestä Maguire on tehnyt Unitedista paremman joukkueen puolustussuuntaan.

– Mutta hän on tehnyt Unitedista paremman, ja hänestä tulee vielä parempi. Unitedin puolustustilastot ovat olleet hyviä (korona) tauon jälkeen, ja hän on ollut iso osa sitä. Hän on pelannut lähes jokaisen minuutin, ja ollakseni rehellinen hän vaikutti vähän uupuneelta Sevillaa vastaan, mikä on täysin ymmärrettävää, Murphy totesi.

Murphy uskoo, että Manchester United on oikealla tiellä, vaikka kausi päättyikin välieräpettymykseen Eurooppa-liigassa.

– Uskon, että he ovat kilpailukykyisiä ensi vuonna. Ei vielä ihan Liverpoolin ja Man Cityn tasolla. Uskon, että he (Man Utd) jäävät vielä heidän (Liverpoolin ja Man Cityn) taakseen, mutta United on taas parempi ensi kaudella.