Liverpool ja Leeds tarjoilivat lauantaina Valioliigan avauskierroksella viihdettä seitsemän maalin edestä, kun hallitseva mestari kaatoi sarjanousijan Anfieldilla 4-3.

Joukkueet mättivät vuorotellen maaleja, mutta illan viimeinen osuma syntyi Leedsin harmiksi heidän päätyynsä. Mohamed Salah viimeisteli hattutemppunsa 88. minuutilla rangaistuspotkusta.

Pilkun aiheutti Rodrigo Moreno, josta Leeds maksoi tänä kesänä seurahistoriansa ennätyssumman, 30 miljoonaa euroa. Vaihdosta kentälle tullut espanjalaishyökkääjä pelasi huolimattomasti rangaistusalueella ja kaatoi Liverpoolin Fabinhon.

Leedsin manageri Marcelo Bielsa ei laittanut tappiota Rodrigon piikkiin. Hänen mielestään Liverpool oli kokonaiskuvassa parempi.

– Yhtä pelaajaa ei voi syyttää tappiosta, vaikka hän tekisi virheen, sanoi Bielsa Daily Mailin mukaan.

– Rodrigon virheellä ja ottelun tuloksella ei ole suoraa suhdetta. Muut teot luovat eroja.

– Liverpoolilla oli paikkoja tehdä maali myös ennen rangaistuspotkua, joten sen ei olisi tarvinnut tulla pilkusta. Kokonaisuutta ajatellen Liverpool oli parempi.

Bielsan mukaan Leedsin pelaamisessa oli positiivisia asioita, mutta tyytyväinen hän ei ollut.

– En voi ikinä olla iloinen tappiosta. Mutta me näytimme, että ansaitsemme olla täällä [Valioliigassa].

– Pelaajat olivat rauhallisia, pelasivat tyynesti ja lähtivät otteluun itsevarmoina. He osoittivat, että kenenkään ei pidä pelätä. He auttoivat toisiaan pysymään rauhallisina.

– Mutta tällä tasolla virheet johtavat maaleihin. Me emme voi sivuuttaa sitä, että päästimme neljä. Moni näistä maaleista olisi ollut vältettävissä.

LUE MYÖS: