Manchester Unitedin maalivahti Dean Henderson saattaa lähteä tammikuussa lainalle peliajan perässä, kertoo ESPN. Henderson on jäänyt vähäiselle vastuulle tällä kaudella David de Gean takana. Hendersonin mahdollinen lainasiirto tarkoittaisi uutta mahdollisuutta Sergio Romerolle.

Henderson pelasi viime kaudella Sheffield Unitedissa lainalla erinomaisen kauden. Kauden jälkeen Henderson allekirjoitti Man Unitedin kanssa peräti kesään 2025 ulottuvan jatkosopimuksen. Moni odotti Hendersonin kisaavan jo tällä kaudella tiukasti ykkösmaalivahdin asemasta. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

De Gea, 30, on pelannut kaikki seitsemän valioliigaottelua ja siihen päälle kaksi Mestarien liigan peliä. Henderson, 23, on saanut vastuuta kolmessa ottelussa, kahdessa liigacupin ja yhdessä Mestarien liigan ottelussa.

Mikäli Henderson haluaa kisata tosissaan ensi kesän EM-kisoissa Englannin A-maajoukkueen ykkösvahdin paikasta, tarvitsee hän peliminuutteja. Evertonin Jordan Pickford on kantanut päävastuuta Englannin paidassa. ESPN:n mukaan Hendersonin kohdalla lainasopimuksen mahdollisuutta pidetään tammikuussa mahdollisena juuri tästä syystä.

Se vaikuttaisi kuitenkin oleellisesti myös Sergio Romeron tilanteeseen. Romero on jäänyt Unitedissa täysin paitsioon, eikä häntä valittu edes Unitedin valioliigakokoonpanoon kauden ensimmäiselle puoliskolle. Romeron sopimus Unitedin kanssa on päättymässä ensi kesänä. Romero saattaa nousta tärkeäksi palaseksi, mikäli United olisi valmis lainaamaan Hendersonin tammikuussa.

Siinä tapauksessa United ei päästäisi Romeroa lähtemään vielä tammikuussa. Romero on ollut pitkään jo halukas jättämään seuran, mutta Hendersonin mahdollinen lainasiirto saattaisi pitää Romeron Old Traffordilla aina sopimuksensa loppuun saakka. Romeron saama kohtelu seuralta on kerännyt myös joukkueen sisältä kritiikkiä.

LUE MYÖS: