Crystal Palacen ykköstähti Wilfried Zaha on paljastanut olleensa erittäin lähellä siirtymistä Arsenaliin kesällä 2019.

28-vuotias Zaha kertoo olleensa halukas siirtymään suosikkijoukkueeseensa ja käyneensä siirtoneuvotteluja Arsenalin silloisen managerin Unai Emeryn kanssa. Molemminpuolisesta kiinnostuksesta huolimatta Tykkimiehet päätyi kuitenkin lopulta hankkimaan Zahan maajoukkuekaveri Nicolas Pépén seurahistorian kalleimmalla summalla, 80 miljoonalla eurolla.

– Kävin keskusteluja managerin [Unai Emery] kanssa, Zaha kertoi The Greatest Game with Jamie Carragher -podcastissa.

– Emery kertoi minulle, että meidän ei oikeastaan tarvitse käydä paljoa läpi. Hän sanoi haluavansa minut, ja minä kerroin haluavani tulla.

– Keskustelu oli melko suoraviivaista, koska pelasin häntä vastaan, kun hän oli Arsenalin manageri. Hän näki, mitä voisin tehdä. Hän näki työmääräni sekä sen, mitä voisin tuoda lisää joukkueeseen.

– Lopulta seuran oli tehtävä valinta, ja he valitsivat Pépén minun sijaan.

Pépé on ollut Arsenalissa kuin varjo siitä, mitä häneltä nähtiin Ranskan liigassa. Laitahyökkääjä on osunut kuluvan kauden aikana maalipuiden väliin vain kahdesti, kun taas Palace-paidassa loistava Zaha on tehnyt jo kahdeksan maalia.

Zaha antoikin Arsenalille kritiikkiä siitä, miksi seura otti valtavan riskin hankkien pelaajan, jolla ei ole kokemusta elämästä Englannissa.

– Kun pelaaja tulee Brasiliasta tai muusta liigasta, he kiinnittävät aina enemmän huomiota. Mutta jo valmiiksi Valioliigassa pelaavan pelaajan näet tositoimissa viikosta toiseen ja tiedät mitä hän tekee, Zaha kritisoi.

– Minusta tuntuu, että se ei ole järkevää [hankkia ulkomailta Valioliigan sijaan]. Muut liigat ovat täysin erilaisia.