Tottenhamin päävalmentajan José Mourinhon mielestä ei ole reilua, että Valioliiga on pyytänyt tuomareita muuttamaan tulkintaansa paitsiosäännöstä kesken kauden.

Jokaiselle Englannin neljän korkeimman sarjaportaan joukkueelle kerrottiin uudesta sääntötulkinnasta Manchester Cityn tehtyä kiistellyn maalin Aston Villaa vastaan viime viikolla.

Cityn Rodri tuli paitsioasemasta riistämään palloa Villan Tyrone Mingsiltä, mikä johti lopulta Bernardo Silvan maaliin. Tuomaristo teki teknisesti oikean päätöksen, sillä Mings pelasi tarkoituksellisesti palloa, minkä vuoksi Rodria ei liputettu paitsioon.

Tilanne aiheutti valtavasti keskustelua ja Aston Villan manageri Dean Smith tulistui siitä siinä määrin, että hän otti protestoinnista itselleen keltaisen ja heti perään suoran punaisen. Englantilaistuomarit ovat kuitenkin neuvotelleet paitsiosäännön kyseisestä kohdasta IFAB:n, jalkapallon säännöistä päättävän elimen kanssa ja sopineet strategian, jonka mukaan vastaavista tilanteista vihellettään jatkossa paitsio.

Mourinhon mielestä uusi ohjeistus on askel oikeaan suuntaan, mutta hänestä sitä ei pitäisi ottaa käyttöön tässä vaiheessa kautta.

– En ole tyytyväinen [siihen], sanoi Mourinho Sky Sportsin mukaan asiasta kysyttäessä.

– Minusta se (sääntö) menee nyt oikein ja ennen ei, mutta minusta ei ole reilua, että sääntöä muutetaan kesken kauden.

Erotuomari John Moss näytti punaista korttia Dean Smithille. Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp taas on iloinen siitä, että uusi tulkinta otetaan heti käyttöön, mutta hän arvelee Aston Villan ja Dean Smithin olevan eri mieltä asiasta.

– Aston Villa on varmasti todella iloinen tästä… sanoi Klopp sarkastisesti.

– Minun ensimmäinen ajatukseni oli, että ”miten tätä ei ole ajateltu ennen?”

Klopp muistutti, että vastaavanlainen tapaus sattui pari helmikuussa 2018 Liverpoolin ja Tottenhamin välisessä ottelussa. Spursin Harry Kanea ei liputettu tuolloin paitsioon, koska Dejan Lovren koski välissä palloon tarkoituksellisesti.

– Meillä oli vuosia sitten sama ongelma. Joten voisin sanoa, että viimeinkin, viimeinkin muutimme sen. Koska siinä ei ole järkeä.

– Kaikki jalkapalloihmiset, kummaltakin puolelta – maalin tekevä ja maalin päästävä joukkue – ovat samaa mieltä. Olen todella iloinen, että he viimeinkin muuttivat sen.

Mourinhon Tottenham ja Kloppin Liverpool iskevät tänään torstaina yhteen Valioliigan huippukamppailussa kello 22.00 (lue ennakkopaketti TÄSTÄ LINKISTÄ).

LUE MYÖS: