Sky Sportsin mukaan Manchester United valmistautuu hankkimaan uuden maalivahdin kesän siirtomarkkinoilta. Atlético Madridin huipputorjuja Jan Oblak on osa kohdelistan kärkikolmikkoa, mutta hänen jättimäinen hintalappunsa voi koitua seuralle liian suureksi.

Unitedin rekrytointihenkilöstö on tarkkaillut ja analysoinut Oblakia jo yli vuoden ajan. Seura on ollut pitkään epävarma David De Gean tulevaisuudensuunnitelmista ja Sergio Romero – jonka sopimus päättyy tähän kauteen – lähtee lähes varmasti muualle.

De Gea on tällä hetkellä isyyslomalla Espanjassa. Hänen ensimmäisen lapsensa syntyminen on uudelleenkäynnistänyt puheet maalivahdin potentiaalisesta paluusta Madridiin, jossa hänen vaimonsa työskentelee TV-juontajana.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

De Gean mahdollinen lähtö lienee ratkaisevassa roolissa Unitedin hankinta-aikeiden suhteen. Kuva: Getty Images

De Gean lähtö on myös suonut Englannin nuorelle maalivahdille Dean Hendersonille erinomaisen tilaisuuden näyttää taitonsa Ole Gunnar Solskjærille Unitedin tolppien välissä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Dean Hendersonilla on nyt elämänsä tilaisuus – Man Unitedin maalinsuulla vallanvaihto lähellä

Henderson, 23, on suoriutunut toistaiseksi hyvin, mutta vaikka hän osoittaisi olevansa tarpeeksi hyvä paikkaamaan De Gean pysyvästi, saattaa United silti etsiä itselleen uuden maalivahdin ensi kaudeksi.

Oblakin, 28, sopimukseen sisältyy kuitenkin noin 120 miljoonan euron ulosostopykälä, minkä takia Unitedin kohdelistalta löytyy muutama halvempikin vaihtoehto. Sky Sportsin mukaan seura on erittäin kiinnostunut AC Milanin Gianluigi Donnarummasta sekä Lillen Mike Maignanista.

[readmore from=Manchester-United]

Donnarumman sopimus AC Milanin kanssa umpeutuu tänä kesänä ja 22-vuotiaan italialaisvahdin odotetaan siirtyvän ensi kaudeksi muualle. Donnarumma on pelannut tällä kaudella yhteensä 34 ottelua ja pitänyt maalinsa 10 kertaa puhtaana.

Maignan, 25, on sen sijaan esiintynyt vakuuttavasti Lillen maalilla jo pidemmän aikaa. 17 nollapeliä yhteensä 37 otteluun tällä kaudella pitäneen ranskalaisvahdin markkina-arvon uskotaan olevan tällä hetkellä noin 20 miljoonaa euroa.

LUE MYÖS: