Englantilaishyökkääjä Michael Ngoon tulevaisuus näytti valoisalta vuonna 2009, kun sekä Manchester United että Liverpool kilpailivat hänen allekirjoituksestaan.

17-vuotias Ngoo valitsi lopulta Liverpoolin, vaikka hän oli koko lapsuutensa kannattanut Manchester Unitedia.

Hyökkääjälupaus pelasi mallikkaasti Liverpoolin juniorijoukkueissa ja lopulta Kenny Dalglish kutsui hänet harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa. Ngoo ei kuitenkaan koskaan päässyt tekemään Liverpool-debyyttiään.

Brendan Rodgersin saavuttua Liverpoolin peräsimeen Ngoo lähetettiin lainalle Skotlantiin, Heartsin riveihin. Kevätkaudella 2013 Ngoo pelasi Heartsissa 15 ottelua ja teki niissä neljä maalia.

Hearts-lainan jälkeen Ngoo kävi lainalla myös Yeovilissa sekä Walsallissa. Kesällä 2014 englantilaishyökkääjä lähti Liverpoolista ja teki sopimuksen skotlantilaisseura Kilmarnockin kanssa.

Ngoo pelasi kuudetta otteluaan uudessa seurassaan, kun hänen uransa oli lähellä päättyä.

Kilmarnock pelasi Skotlannin liigan ottelua Celticiä vastaan, kun silloinen Celtic-toppari Virgil van Dijk rappasi rajusti Ngoota.

Ngoon nilkka meni tilanteessa täysin palasiksi ja hänen nilkkansa jouduttiin leikkaamaan kahdesti. Hyökkääjä oli kaksi vuotta sivussa pelikentiltä ja alkoi kuntoutuksen aikana kärsiä myös masennuksesta.

– En ollut loukkaantunut vain fyysisesti – olin myös henkisesti särkynyt, Ngoo kertoi planetfootballin mukaan.

– Ennen kuin menin ensimmäiseen leikkaukseeni, asiantuntija sanoi minulle, että jos kuntoutukseni ei menisi suunnitelmien mukaan, en pelaisi enää ammattilaisjalkapalloa. Hän teki sen hyvin selväksi.

[readmore from=Liverpool]

– Olin stressaantunut ja masentunut. Mietin, mitä minun pitäisi tehdä, koska ajattelin, että en ehkä pysty potkimaan palloa uudelleen.

Ngoo piti tuolloin Van Dijkin tekoa tarkoituksellisena, koska heillä oli ollut sanaharkkaa ottelun aikana. Myöhemmin hän kuitenkin antoi hollantilaistopparin teon anteeksi.

Englantilaishyökkääjä on pystynyt myös jatkamaan pelaajauraansa tapauksen jälkeen. Tällä hetkellä 28-vuotias Ngoo pelaa Kyproksen pääsarjassa Paralimnin riveissä. Edelliset kaksi kautta hän edusti albanialaisseura Tiranaa.