Euroopan Superliiga on puhuttanut alkuviikon aikana – ja tulee puhuttamaan vielä pitkään.

Kuuden Valioliigan sekä kolmen Italian ja Espanjan suurseuran on tarkoitus liittyä uuteen sarjaan, jonka myötä koko Euroopan huippujalkapalloilu on kokemassa kuoliniskun.

Tapaus on aiheuttanut raivokkaita tunteita ympäri jalkapallomaailman ja tuntuu, että kaikki ovat uuden sarjan perustamista vastaan – paitsi kilpailun perustajaseurojen raha-ahneet omistajat.

Etenkin Englannissa fanit ovat polttaneet täysin päreensä. On nähty myös harvinaislaatuinen tilanne, kun sekä Man Unitedin ja Liverpoolin sekä Arsenalin ja Tottenhamin kannattajat ovat yhdistäneet voimansa tuodakseen yhä voimakkaammin mielipiteensä Euroopan Superliigasta esiin.

Myös seampi ex-huippupelaaja on kritisoinut uuden kilpailun perustamista. Viimeisin heistä on Man United -legenda Eric Cantona, joka otti tapaukseen kantaan Instagram-tilillään.

– Haluaisin sanoa jotain Euroopan Superliigasta, Cantona sanoi videollaan.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Yhden vuoden ajan olemme katsoneet televisiosta pelejä maailman parhaiden seurojen ja parhaiden pelaajien välillä – ja se oli niin tylsää! Se on silti niin tylsää, koska fanit eivät ole paikalla – fanit laulavat, hyppivät ja tukevat joukkueitaan.

Fanit ovat tärkein asia jalkapallossa. Heitä on kunnioitettava.

– Mutta kysyivätkö nämä suuret seurat faneilta, mitä mieltä he olivat tästä ajatuksesta? Ei valitettavasti, ja se on sääli.

LUE MYÖS: