Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward on päättänyt erota tehtävästään. Hän poistuu Old Traffordilta vuoden 2021 loppuun mennessä.

Woodwardin lähestyvä ero oli brittilähteiden mukaan ollut jo jonkin aikaa Manchester Unitedin tiedossa, mutta tiistai-illan dramaattiset käänteet Euroopan Superliigaan liittyen nopeuttivat ilmoituksen tekemistä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Manchester United

@ManUtd
Club statement.

LUE MYÖS: Harry Maguire raivostui ja asettui Ed Woodwardia vastaan – tieto Euroopan Superliigasta tuli pelaajille täytenä yllätyksenä

Manchester United ei ole myöntänyt päätöksen liittyvän kohua herättäneeseen hankkeeseen, mutta brittimediat eivät ole selitystä nielleet.

Woodward on nimittäin ollut yksi merkittävimmistä tekijöistä koko jalkapallomaailmaa ravistelleessa Euroopan Superliigassa, josta ainakin Chelsean ja Manchester Cityn on jo kerrottu eroavan.

[readmore from=Manchester-United]

Woodwardia on kritisoitu Manchester Unitedin kannattajien keskuudessa merkittävästi siitä lähtien, kun hän astui David Gillin saappaisiin kahdeksan vuotta sitten. Vuonna 2019 seuran kannattajat järjestivät jopa mielenosoituksen hänen kotinsa ulkopuolella.

49-vuotiaan englantilaismiehen ensisijainen päätös kieltäytyä jalkapallojohtajan palkkaamisesta johti kritiikin lisääntymiseen, mutta maaliskuussa henkilöstön jäsen John Murtough otti tehtävän viimein harteilleen.

Nähtäväksi jää, pysyykö Woodward Unitedin varapuheenjohtajana vuoden loppuun saakka, vai mureneeko hän paineen alla ja jättää tehtävänsä aiemmin. Euroopan Superliigan kohtalo lienee ratkaiseva tekijä ajankohdan suhteen.