Niin kuin valioliigakausi 2020-21, lähenee myös Fantasy Premier Leaguen jännittävä sesonki päätöstään.

Sunnuntai-iltana pelataan kauden viimeinen ottelukierros, jolloin jokainen peli potkaistaan käyntiin samaan aikaan. Koska ottelut alkavat kello 18:00 Suomen aikaa, täytyy FPL-joukkueet lyödä lukkoon ennen kello 16:30 deadlinea.

Jahtasit sinä päätöskierroksen alla sitten omaa sijoitusennätystäsi, kaverikimpan ykköstonttia, Valioliiga.comin FPL-liigan mitalisijoja tai maailmanrankingin sadan parhaan joukkoa, kannattaa seuraavat kapteenivinkit laittaa korvan taakse. Mielestämme GW38:n suurin pistepotentiaali lepää seuraavan kolmikon harteilla.

TARKISTA VALIOLIIGA.COMIN FPL-SARJAN TILANNE TÄSTÄ

#1 Mohamed Salah

Pelipaikka: MID
Hinta:
£12.9
GW38 vastustaja: CRY (H)

Salah taistelee uransa kolmannesta Valioliigan maalipörssin voitosta. Kuva: Getty Images

Liverpoolin talismaani Mohamed Salah lienee suosituin vaihtoehto GW38:n kapteeniksi, kun hänen joukkueensa saa vieraakseen Crystal Palacen.

22 maalia tällä kaudella paukuttaneen egyptiläishyökkääjän päätöskierroksen tavoitteina ovat sekä Valioliigan maalikuninkuuden voittaminen että Liverpoolin auttaminen sarjataulukon TOP4:n joukkoon, mitkä varmasti motivoivat Salahia esiintymään parhaalla tasollaan.

Lisävauhtia punapaitojen esitykseen tuo hyvin todennäköisesti myös kannattajien paluu Anfieldin lehtereille. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten viime vuoden maaliskuun, kun jopa 10 000 kannattajaa pääsee seuraamaan Liverpoolia paikan päältä.

Crystal Palacella ei ole kamppailussa sen suurempaa pistepanosta, mikä vahvistaa Liverpoolin asemaa murskaavana ennakkosuosikkina. Joukkueiden seitsemän edellistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet Liverpoolin voittoihin maalierolla 22–5.

  • Vaihtoehtoiset suositukset Liverpoolista: Sadio Mané (MID, £11.8), Trent Alexander-Arnold (DEF, £7.8)

#2 Patrick Bamford

Pelipaikka: FWD
Hinta:
£6.6
GW38 vastustaja: WBA (H)

Huudattaako Bamford Elland Roadin yleisöä? Kuva: Getty Images

Leedsin tähtihyökkääjä Patrick Bamford keräsi viime kierroksella vyölleen komeat 12 FPL-pistettä, kun hän teki ja alusti maalin joukkueen 2–0-voitossa Southamptonia vastaan.

Bamford on takonut kuluvalla FPL-kaudella yhteensä 16 maalia ja 11 maalisyöttöä, mikä on suorastaan häikäisevä saldo hänen hintaiseltaan pelaajalta. Tämän loistovireen uskomme jatkuvan kauden päätösottelussa putoamisensa varmistanutta West Bromwichia vastaan.

Elland Roadille saapuvat kannattajat nousevat varmasti myös arvoon arvaamattomaan, sillä kyseessä on Leedsin ensimmäinen valioliigaottelu kotifanien edessä yli 16 vuoteen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi puolestaan Leedsin murskaavaan 5–0-voittoon, joten senkin pohjalta voimme odottaa Leedsin avainhahmoille varsin pisterikasta iltaa.

  • Vaihtoehtoiset suositukset Leedsistä: Raphinha (MID, £5.6), Stuart Dallas (DEF, £5.5)

#3 Jesse Lingard

Pelipaikka: MID
Hinta:
£6.6
GW38 vastustaja: SOU (H)

Saako Lingard täydellisen päätöksen menestyksekkäälle lainajaksolleen West Hamissa? Kuva: Getty Images

Vaikka lainajaksonsa West Hamissa räjähtävästi aloittaneen Jesse Lingardin tehot ovat olleet viime viikkoina hiipumaan päin, voi Manchester Unitedin akatemiakasvatti osoittautua täydelliseksi differential-kapteenivalinnaksi kauden viimeiselle kierrokselle.

Yhteensä yhdeksän maalia ja kolme maalisyöttöä tammikuun jälkeen loihtinut Lingard nappasi viime ottelussaan yhden maalisyötön ja kaksi bonuspistettä lontoolaisten 3–1-voitossa WBA:ta vastaan.

Lingardin voisi kuvitella syttyvän myös kauden viimeiseen peliin kotifanien edessä – jatkaa hän ensi kaudella Hammersissa tai ei. Voitolla West Ham varmistaisi paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigasta.

Lingardin uskotaan saavan vastuun myös mahdollisista rangaistuspotkuista, sillä sairastuvalta palannut Declan Rice laukoi pallon viime kierroksella 11 metristä tolppaan. West Ham on voittanut kuudesta edellisestä Southampton-ottelustaan viisi peliä maalierolla 12–2.

  • Vaihtoehtoiset suositukset West Hamista: Michail Antonio (FWD, £6.7), Aaron Cresswell (DEF, £5.7)

TARKISTA VALIOLIIGA.COMIN FPL-SARJAN TILANNE TÄSTÄ