Evertonin peräsimeen jo joitain viikkoja yhdistetty Rafa Benítez tullaan julistamaan seuran uudeksi manageriksi ensi viikolla, uutisoi Sky Sports.

Benítez on suostunut liverpoolilaisseuran tarjoaman sopimuksen avainkohtiin ja allekirjoittaa diilinsä tulevien päivien aikana. Mestarien liigan Liverpoolin kanssa voittanut espanjalaisluotsi korvaa tehtävässä Real Madridiin lähteneen Carlo Ancelottin.

Benítez on ollut vapaa agentti tammikuusta 2021 lähtien ja asuu parhaillaan Liverpoolissa. Evertoniin liittyminen on sen puolesta varsin järkevä siirto, vaikka se saattaakin aiheuttaa närää kannattajien keskuudessa.

[readmore from=Everton]

61-vuotias Benítez valmensi viimeksi Kiinan Superliigassa pelaavaa Daliania, mutta on julkisesti todennut haluavansa takaisin Valioliigaan.

Benítez valmensi Liverpoolia kuuden vuoden ajan. Mestarien liigan lisäksi hänen joukkueensa juhli UEFA Super Cupin, FA Cupin ja Community Shieldin voittoja.

Benítez on valmentanut Englannissa myös Chelseaa ja Newcastlea. Lontoolaisseuran hän johdatti sen historian ensimmäiseen Eurooppa-liigan voittoon.