Arsenalin viime kausi oli katastrofi ja se jäi ensimmäistä kertaa 26 vuoteen ilman europelipaikkaa.

Arsenal päätti Valioliigassa kautensa viiden ottelun voittoputkeen, jonka myötä se nousi sijalta 11 sijalle kahdeksan. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä paikallisvastustaja Tottenham vei viimeisen europaikan pisteen erolla.

Mestarien liigaan oikeuttavaan top4-sijoitukseen Tykkimiehet menetti saumansa jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua. Haaveet chämppäriin paluusta neljän vuoden tauon jälkeen lepäsivät Eurooppa-liigan menestyksen varassa, mutta lopulta tie nousi pystyyn välierissä Villarrealia vastaan.

Kirjoitin huhtikuun puolivälissä siitä, että Arsenal pelaa Eurooppa-liigassa ”elämästä ja kuolemasta”. Kilpailun voittaminen olisi ollut taloudellisesti merkittävä ja tuonut ”elintärkeän” paikan Mestarien liigaan. Nostin esiin myös sen, että siirtomarkkinoilta seura olisi voinut naarata isojakin kaloja, koska sillä olisi ollut tarjota chämppärifutista.

[readmore from=Arsenal]

Ja olin ainakin jossain määrin oikeassa.

Goal nimittäin uutisoi torstaina, että Arsenal oli tehnyt Sergio Ramosille kaksivuotisen sopimustarjouksen, jonka aikana espanjalaistoppari olisi tienannut yhteensä 34 miljoonaa euroa. Tarjous oli ”kiehtonut” Ramosia, mutta hän hylkäsi sen, koska Arsenal ei pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa.

35-vuotias Ramos valitsi lopulta PSG:n, vaikka myös Manchester City oli lähestynyt häntä mittavalla sopimustarjouksella. Tilanne olisi kuitenkin voinut olla toinen, mikäli Arsenal olisi kyennyt viime kaudella Eurooppa-liigan voittoon.