Englannin haaveet järjestää muun muassa jalkapallon MM-turnaus, voitaneen heittää roskiin viimeistään tänään, ellei niitä oltu unohdettu jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

UEFA antoi tiistai-iltana itsestään selvän lausunnon; se aloittaa virallisen tutkinnan järjestyksenpidon toivottomuudesta Wembleyllä EM-kisojen loppuottelun yhteydessä. Yleisömassojen rynnäkkö läpi esteiden katsomoihin ilman pääsylippuja on tutkimusten pääkohde, minkä lisäksi tarkastellaan neljää erillistä, kannattajien käyttäytymiseen liittyvää järjestysrikkomusta.

LUE MYÖS BBC:n JALKAPALLOTOIMITUKSEN PÄÄLLIKÖN NÄKEMYS TAPAHTUMISTA

Joko stadionilla paikan päällä olleiden, tai muuten tapahtumia läheltä seuranneiden brittien ahdistuneita, maanmiestensä puolesta noloja kommentteja on sosiaalinen media täynnä. Yleinen mielipide on, että Englannin on turha edes pyrkiä saamaan isoja kansainvälisiä tapahtumia järjestettäväkseen tulevaisuudessa.

North Bank Nadim

@NorthBankNadim
There are hundreds of thousands of adults who behaved this way on Sunday. This is supposed to be a leading nation of the world. The levels of thuggery, arrogance and entitlement are astonishing. England has a big fucking problem, and anyone saying otherwise is deluded.

LUE MYÖS: VAPAAEHTOISYÖNTEKIJÄN KUVAUS KAAOKSESTA

Footy Accumulators

@FootyAccums
There are now major fears that Britain and Ireland's joint 2030 World Cup bid has been wrecked by the fans who stormed Wembley yesterday.

Järjestyksenpidollisesti epäonnistuminen oli sunnuntaina todella uskomattomalla tasolla.

Melissa Reddy

@MelissaReddy_

Melissa Reddy

@MelissaReddy_
The behaviour from the fans that caused the mayhem was reprehensible and they should be dealt with, but those tasked with securing the event and keeping people safe have to take responsibility for the complete shambles that, I must repeat, could have led to disaster. No, "not us"
Remember, up until 8:30pm, the official line was there was no breach of security at Wembley and no ticketless fans inside contrary to the evidence of our eyes.

Never forget that.

We’re told a 'full review' will take place, but we’re already seeing the sidestepping of blame.