Manchester Unitedin topparilla Phil Jonesilla oli maanantaina tunteikas päivä, kun hän pelasi Wolverhamptonia vastaan Valioliigassa.

Vaikean polvivamman ja muiden vaivojen kanssa taistellut Jones, 29, pelasi ensimmäistä kertaa Unitedin edustusjoukkueessa lähes kahteen vuoteen. Ennen maanantaita hän oli viimeksi esiintynyt manchesteriläisten ykkösmiehistössä tammikuussa 2020 FA Cupin ottelussa Tranmere Roversia vastaan – yli 700 päivää sitten.

Jones oli yksi Unitedin harvoista valopilkuista maanantaina, vaikka hänen purkunsa johtikin Wolvesin ja ottelun ainoaan maaliin.

Manchester United julkaisi ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa videon, joka paljasti hyvin, mitä pelaaminen Old Traffordilla pitkän tauon jälkeen merkitsi Jonesille. Videolla kannattajat taputtavat Jonesille, joka kyynelehtii astellessaan kentältä pois. Englantilaistoppari rummutti vielä rinnuksessaan ollutta seuralogoa ennen kuin hän katosi stadionin uumeniin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Manchester United

@ManUtd
A milestone that's been 712 days in the making.

It meant so much to Phil ❤️

#MUFC

Jonesin epäonninen ura Manchester Unitedissa on ollut yleinen pilailun aihe varsinkin internetissä. Hänestä povattiin Englannin maajoukkueen tulevaa luottotopparia, kun hän siirtyi Unitediin reilut kymmenen vuotta sitten Blackburnista, mutta hän on tullut viime vuosina suurelle yleisölle tutuksi lähinnä hauskoisa ilmeistään pelitilanteissa ja meemeistä, joita hänestä levitetään somessa.

Viime vuonna Jones kertoi UTD Podcastille, että hän poisti aikanaan tilinsä sosiaalisesta mediasta, koska jatkuva kritiikki ja pilkka olivat liikaa hänelle ja hänen perheelleen. Jonesia ovat armotta kritisoineet myös hänen entiset joukkuekaverinsa, kuten Rio Ferdinand, joka sai samalla mitalla takaisin, kun Manchester Unitedin entinen manageri Ole Gunnar Solskjær sai kuulla Ferdinandin kommenteista.

[readmore from=Manchester-United]

Ferdinand sanoi viime vuonna, että Jonesin olisi pitänyt lähteä Unitedista jo kauan sitten. Topparilegenda myös ihmetteli, miten Jonesille on voitu antaa jatkosopimus.

– Muistan, kun ennen oli raadettava uuden sopimuksen eteen, esiinnyttävä edukseen, oltava joukkueen tärkeä jäsen. Phil Jones ei sitä ole, sanoi Ferdinand tuolloin.

Solskjær ei katsonut Ferdinandin kommentteja hyvällä. Norjalaismanageri muistutti seuraavassa lehdistötilaisuudessaan, että hänkin kärsi omalla urallaan pahoista loukkaantumista.

– Minusta se (Ferdinandin kommentointi) oli täysin asiatonta. Minä tiedän paremmin kuin kukaan muu, miltä tuntuu olla loukkaantunut tuossa vaiheessa. Hän ei ole vielä edes 30-vuotias. Minun tultuani tänne hän on kärsinyt polvivammasta ja laittanut kroppansa likoon. Hän on aina antanut kaikkensa tälle seuralle.

Pitkän palveluksensa myötä Jones olisi oikeutettu testimonial-otteluun Manchester Unitedissa, mutta Athleticin tietojen mukaan hän kieltäytyi pari vuotta sitten kyseisestä kunniasta, koska hän tietää, ettei lukeudu kannattajien suursuosikkeihin.

– Kuka sinne tulisi paikalle äitini ja isäni lisäksi? sanoi toppari Athleticin mukaan.

LUE MYÖS: