Harvey Elliottista tuli keskiviikkona Liverpoolin seurahistorian nuorin avauskokoonpanon pelaaja Mestarien liigassa, kun hän aloitti neljännesvälierien avausosan Internazionalea vastaan 18 vuoden ja 318 päivän iässä.

Liverpoolin keskikentällä tunnin pelannut Elliott vei ennätyksen nimiinsä joukkuekaveriltaan Trent Alexander-Arnoldista, joka pelasi punapaitojen avauksessa 18 vuoden ja 354 päivän iässä Spartak Moskovaa vastaan vuonna 2017.

Keskiviikon ottelu oli samalla Elliottin debyytti Mestarien liigassa. Kaikkiaan hän on pelannut 16 ottelua Liverpoolin edustusjoukkueessa siirryttyään seuraan kesällä 2019 Fulhamista. Viime kauden Elliott vietti lainalla Mestaruussarjan Blackburnissa.

Monet yllätyivät nähdessään, että Elliot pelaa San Sirolla Liverpoolin avauksessa, kun vaihtopenkillä oli tarjolla muun muassa Jordan Hendersonin, Naby Keïtan ja James Milnerin kaltaisia nimiä.

Manageri Jürgen Kloppilla oli kuitenkin selkeät syyt siihen, miksi hän halusi juuri 18-vuotiaan debytantin aloituskentälliseensä Interiä vastaan. Saksalaisluotsi sanoi odottavansa Elliottilta vielä enemmän.

– Se (Elliottin esitys) oli täysin OK, mutta Harvey pystyy pelaamaan paljon paremmin. Me tiedämme sen, kommentoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

– Harvey pelasi sen takia, että me tiesimme, millä alueilla meidän pitää pelata, ja ne ovat yleensä hänelle luonnollisia tontteja, tällaiset puolitilat keskikentän kolmikon ympärillä.

– Hän on todella joustava, luontaisesti hyökkäysvoittoinen pelaaja ja kaikkea tällaista. Siksi hän pelasi. Hänellä oli todella hyviä hetkiä, mutta me kaikki tiedämme, että hän voi pelata paljon paremmin.

– Hän teki työnsä, hän paiski uskomattoman kovaa hommia. Se ei ole hyökkäävälle pelaajalle mikään helppo paikka, kun pelaa 18-vuotiaana yhtä maailman kokeneinta joukkuetta vastaan, ja he ovat vieläpä italialaisia.

Liverpool voitti Interin 2-0 Roberto Firminon ja Mohamed Salahin maaleilla. Toinen osaottelu pelataan Anfieldillä 8. maaliskuuta.

LUE MYÖS: