Manchester United sai viime kesänä vihdoin haluamansa, kun Jadon Sancho siirtyi Borussia Dortmundista Punaisiin Paholaisiin 85 miljoonalla eurolla.

Sanchosta, 21, odotettiin sateentekijää, mutta debyyttikausi uudessa seurassa on ollut haastava. Suuren siirtosumman mukana tuomat odotukset olivat toki jo lähtökohtaisesti kohtuuttomat, sillä Sancholla ei ollut peliäkään kokemusta Valioliigasta, kun hän palasi kotimaansa pelikentille.

Sanchon alkukausi menikin hyvin pitkälti totutellessa Valioliigan saloihin. Laitahyökkääjä pelasi ensimmäiset 14 ottelua [kaikki kilpailut mukaan lukien] tehoitta, kunnes maalitili aukesi Mestarien liigan ottelussa Villarrealia vastaan. Vain muutamaa päivää myöhemmin hän teki uransa ensimmäisen valioliigamaalin Chelsean verkkoon.

Joulu- ja tammikuu olivat Sancholle haastavat, mutta helmikuussa peli on alkanut kulkemaan ja viime viikkojen aikana häneltä on nähty sitä, mitä häneltä totuttiin Bundesliigassa näkemään.

Sanchosta on tullut pelote, joka pitää nopeudellaan, teknisyydellään ja peliälyllään vastustajan puolustajat varpaillaan. Hän luo sekä itselleen että joukkuekavereilleen runsaasti maalipaikkoja – näin ei ollut vielä tovi sitten. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sancho pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa Man Unitedissa sunnuntaina vierasottelussa Leedsiä vastaan. Hän oli aivan pitelemätön ja teki kentällä mitä halusi. Sanchon tilastoihin merkittiin kaksi maalisyöttöä ja hänet valittiin ansaitusti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Leeds-ottelu ei suinkaan ollut mikään yksittäinen “suonenveto”. Sancho on tehnyt viiteen viime otteluun yhteensä tehot 2+2. Lukemat voisivat olla huomattavasti suuremmat ilman joukkuekavereiden tuhlailua.

Sancho ehdittiin vaikean alkukauden johdosta leimata jo flopiksi. Tämä leima on kovaa kyytiä kulumassa pois. Unitedin jättihankinta pelaa nyt tasolla, jota häneltä odotettiin. Mikäli nähdyn kaltaiset peliesitykset jatkuvat, hänestä on vielä valtavasti iloa Manchester Unitedille sekä seuran kannattajille.