Harry Kane iski rankkaripilkulta uransa 50. A-maaottelumaalin tiistaina, kun joukkue tasasi Nations League -pisteet Saksan kanssa lukemin 1-1.

Kolmen leijonan kapteeni on vasta toinen kyseiseen tasalukuun yltänyt pelaaja – eikä Wayne Rooneyn 53. maalin ennätys tätä menoa ole kalenterissakaan kaukana.

– Rakastan maalien tekemistä, ennen kaikkea maajoukkueelle. Aina kun voin auttaa joukkuetta, olen onnellinen tehdessäni niin, 28-vuotias lateli.

Kanen maalien määrää, ja toisaalta hänen merkitystään maajoukkueelle kuvaa se tilastotosiasia, että kapteenin maalimäärä on täsmälleen sama, kuin hänen koko nykyisen joukkueensa muiden pelaajien maalimäärä yhteen laskettuna.

OptaJoe

@OptaJoe
50 - Harry Kane has scored his 50th goal for England, becoming just the second player to reach this milestone for the Three Lions after Wayne Rooney (53). Indeed, his 50 goals are as many as the rest of this current England squad combined. Composed.

Kanen ja Rooneyn vertailu suoraan ei ole välttämättä kovin hedelmällistä. Se kuitenkin on merkittävää, että nykykapteeni on tehnyt maajoukkueosumistaan peräti 30 prosenttia (15 maalia) rankkarista. Rooneyn teki kaikista osumistaan pilkulta seitsemän.