Chelsean hyökkääjä Romelu Lukaku siirtyy kaudeksi 2022-23 lainalle Italian suurseuraan Internazionaleen.

Lukaku, 29, siirtyi Chelseaan viime kesänä juurikin Interistä 113 miljoonalla eurolla, lontoolaisseuran kaikkien aikojen suurimmalla siirtokorvauksella. Belgialaiskärki edusti Chelseaa ensimmäisen kerran jo vuosina 2011-2014 ennen kuin jatkoi matkaansa Evertonin ja Manchester Unitedin kautta Italiaan.

Päättyneellä kaudella Lukaku pelasi Chelseassa 44 ottelua tehden niissä yhteensä 15 maalia ja syöttäen kaksi. Hän oli Chelsean sisäisen maalipörssin kärkinimi, mutta belgialaistähden paluukautta Lontooseen on pidetty isona pettymyksenä.

Lukaku putosi ajoittain vaihtopenkille heikkojen esitystensä takia, eikä hänen tehojaan ole pidetty riittävänä hänen tähtitieteelliseen siirtosummaansa suhteutettuna. Lisäksi belgialaistähti oli alkuvuodesta ison kohun keskellä Sky Sport Italialle antamiensa kommenttien takia.

Haastattelussa Lukaku sanoi muun muassa, että Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel ei ole peluuttanut häntä systeemissä, joka sopisi hänen ominaisuuksilleen parhaiten.

Lukaku herätti huomiota myös sanomalla, että hän haluaisi vielä palata Interiin siten, ettei hänen uransa ole jo kääntynyt ehtoopuolelle. Kommentteja ei katsottu hyvällä Chelsean kannattajien keskuudessa, sillä Lukakusta maksettiin seurahistorian ennätyssumma, ja hän solmi viiden vuoden sopimuksen.

Haastattelusta syntyneen kohun jälkeen Lukaku pyysi anteeksi Chelsean virallisella videolla, jossa hän sanoi ymmärtävänsä kannattajien turhautumisen ja vakuutti, että hän on sitoutunut lontoolaisseuraan.