Liverpoolin alkukausi on sujunut surkeasti – ainakin ottaessa huomioon tutun kovat ennakko-odotukset.

Liverpool on Valioliigassa seitsemäntenä. Kuudesta sarjaottelusta on tuloksena vain kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio. Sarjakärki Arsenal on jo kuuden pisteen päässä, vaikka kausi on ollut käynnissä kuukauden.

Jürgen Kloppin miehistö aloitti keskiviikkoiltana urakkansa Mestarien liigan lohkovaiheessa, eikä sielläkään sujunut suunnitelmien mukaisesti. Napoli nimittäin voitti kotikentällään Liverpoolin 4-1. Napoli johti ottelua tauolla 3-0, mutta todellisuudessa Napoli olisi voinut tehdä avausjaksolla kolme maalia enemmän.

Klopp oli luonnollisesti pettynyt rumaan tappioon. Klopp tiedostaa joukkueen alkukauden ongelmat. Ja niitähän riittää.

– Ottelun jälkeen et juurikaan mieti, vaan ennemminkin reagoit enemmän. Meidän on tavallaan keksittävä itsemme uudelleen, koska normaalit asiat eivät näy pelissämme. Elämme vaikeaa jaksoa. Siitä ei ole epäilystäkään. Vaikka et pelaisi älyttömän hyvin, voit silti puolustaa todella korkealla tasolla ja meidän pitäisi kyetä siihen. Tällä hetkellä olemme jossain siinä välimaastossa, Klopp totesi.

– En tarkoita, että meidän pitäisi keksiä jalkapallo uudelleen. Voit aina yrittää parantaa, mutta tällä hetkellä kaikki olisivat tyytyväisiä, jos voisimme pelata samalla tavalla kuin olemme tottuneet pelaamaan. Sanotaan näin. On muutama asia, mitkä meidän on selvästi muutettava. Tarvitsen aikaa voidakseni sanoa oikeat sanat, koska nyt se ei ole sataprosenttisesti selvää.