Borussia Dortmundin keskikenttäpelaajan Jude Bellinghamin odotetaan olevan kiivaan siirtokilpailun keskipisteenä ensi kesänä, kertoo Athletic.

Englannin A-maajoukkueessa 15 kertaa esiintynyt Bellingham, 19, on yhdistetty usein huhuissa Liverpooliin, mutta hänestä ovat erittäin kiinnostuneita myös Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Real Madrid.

Sisäpiirilähteet Dortmundista ovat kertoneet Athleticille, että seura ei ajattele Bellinghamin olevan varma lähtijä ensi kesänä. Lähteiden mukaan Liverpool ja Dortmund eivät ole olleet yhteydessä toisiinsa, vaikka seurat ovat joidenkin lehtititetojen mukaan keskustelleet Bellinghamista.

Dortmund aikoo tarjota Bellinghamille uutta sopimusta, mutta jos nuorukainen painostaa seuraa myymään hänet, hänen hinnakseen on asetettu noin 150 miljoonaa euroa. Kyseinen summa tekisi hänestä kaikkien aikojen kalleimman brittipelaajan.

Bellinghamin sopimuksessa ei ole ulosostoklausuulia, kuten Erling Haalandin tapauksessa, joten hänestä lienee luvassa tarjouskilpailu.

Dortmund on ensi kesänä tietyllä tavalla haastavassa tilanteessa, jos Bellingham ei halua solmia jatkosopimusta, sillä kuluvan kauden päätyttyä hänen nykyistä diiliään on jäljellä enää kaksi vuotta.

Liverpool tavoitteli Bellinghamia akatemiaansa jo lähes kymmenen vuotta sitten. Bellingham matkusti vanhempiensa kanssa testille Liverpooliin, joka yritti houkutella perheen muuttamaan Birminghamista Merseysidelle.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Bellingham on pelannut Dortmundissa jo sata ottelua. Kuva: Getty Images

Tuolloin Liverpoolin olisi pitänyt maksaa Bellinghamista vain reilut 10 000 euroa, mutta pelaajan vanhemmat päättivät, että he eivät halua muuttaa perheen kanssa uuteen paikkaan. Samoihin aikoihin myös Manchester City ja Chelsea olivat Bellinghamin perässä.

Bellingham debytoi jo 16-vuotiaana kasvattajaseuransa Birminghamin edustusjoukkueessa, joka myi hänet kaksi vuotta sitten Dortmundiin 25 miljoonalla eurolla. Athleticin mukaan Birmingham sisällytti kauppaan ehdon, jonka ansiosta se saa ”yli viisi” prosenttia Bellinghamin seuraavasta siirtokorvauksesta.

Manchester United oli englantilaisseuroista lähimpänä Bellinghamin kaappaamista ennen kuin hän siirtyi Dortmundiin. United tarkkaili häntä juniorivuosina 46 ottelussa ja kutsui hänet perheineen tutustumaan seuran harjoituskeskukseen, jossa myös legendamanageri Sir Alex Ferguson kävi tervehtimässä Bellinghamia.

Useat ihmiset Manchester Unitedissa tekivät paljon töitä Bellinghamin siirron eteen, mutta Bellingham valitsi lopulta Dortmundin, joka tarjosi hänelle erittäin houkuttelevaa kokonaispakettia. Athleticin mukaan sisäpiireissä uskotaan, että Bellinghamin leiri oli jo kauan pitänyt Saksaa hyvänä väliaskeleena hänelle.

Manchester Unitedissa ei koettu, että Bellinghamin päätös oli negatiivinen heitä kohtaan, vaan pragmaattinen päätös hänen uransa kannalta. Bellingham on yhä Unitedin tiukassa tarkkailussa, ja manchesterilaisten kiinnostus häntä kohtaan on vain kasvanut viimeisten kahden vuoden aikana.