Manchester Cityn uusi tähtihyökkääjä Erling Haaland on käymässä niin ylivoimaiseksi, että muiden seurojen kannattajat haluavat hänestä eroon.

Haaland, 22, siirtyi Cityyn menneenä kesänä Borussia Dortmundista 60 miljoonalla eurolla.

Moni odotti, että norjalaishyökkääjä vaatisi jonkin aikaa totutella Valioliigaan ja uuteen ympäristöön, mutta totuus on ollut täysin päinvastainen. Haaland on ehtinyt pelata Cityssä 12 ottelua, mutta hän on tehnyt jo 19 maalia ja syöttänyt kolme.

Change.org-adressisivustolle on ilmestynyt viime päivinä useita humoristisia vetoomuksia, joissa vaaditaan, että Haaland ei saa jatkaa Englannissa pelaamista. Suosituin adressi on kerännyt kirjoitushetkellä 247 allekirjoitusta, mutta siinä vaaditaan, että Haalandilta kielletään jalkapallon pelaaminen kokonaan.

– Se ei yksinkertaisesti ole reilua. Me voimme tehdä muutoksen. Nyt on meidän ihmisten aika toimia. Tämän robotin ei pitäisi antaa jatkaa toimintaansa maassamme, perustellaan vetoomuksessa.

AS:n mukaan myös Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen sivuilla julkaistiin adressi, jossa vaadittiin, että Haaland ei saa jatkaa pelaamista Valioliigassa. Vetoomus tavoitteli 100 000 allekirjoitusta, mutta ennen poistamistaan se oli kerännyt niitä lähes kaksi miljoonaa.