Kun Tottenham Hotspur palaa valioliigatoimintaan Tapaninpäivänä, juoksee ottelun avaukseen varsin suurella todennäköisydellä MM-urakkansa rankkariepäonnistumiseen päättänyt Harry Kane.

Vaikka Kane itse vakuuttaa haluaan pelata jatkuvasti, on hänelle jo vuosia kertyneiden minuuttien määrä niin suuri, ettei se voi olla vaikuttamatta esimerkiksi alttiuteen loukkaantumisille. Fyysinen ja henkinen kuormitus on suuri, ja siksi seura on jo pitkään hakenut ikonilleen tuuraajaa, kakkosvaihtoehtoa.

Viime kesänä Spurs uskoi kenties löytäneensä sellaisen, värvätessään Richarlisonin Evertonista, liki 60 miljoonaan euroon nousseella siirtokorvauksella. Brasilialaisen aika Englannissa, viiden vuoden sisään kolmessa eri seurassa, on nostanut tämän osakkeita aina niin korkealle, että vastuuta tuli myös meneillään olevissa MM-kisoissa. Vuonna 2018 debyyttinsä A-maajoukkueessa tehnyt pelaaja kuitenkin päätti kisaurakkansa loukkaantumiseen joukkueensa viimeisen pelin lämmittelyssä – jossa tästä huolimatta pelasi yli 80 minuuttia.

Lontooseen palannut 25-vuotias potee takareisivammaa, ja on BBC:n tietojen mukaan näillä näkymin sivussa kuukauden päivät. Loukkaantuminen on Richarlisonin vielä lyhyellä Tottenham-uralla jo toinen pidempiaikainen – juuri ennen kisoja hän oli sivussa kuuden ottelun verran pohjevamman vuoksi.