Tammikuun siirtoikkuna ei ehtinyt edes käynnistyä, kun brittilehdistö sekoitti pakkaa suomalaisesta näkökulmasta poikkeuksellisen kutkuttavalla huhupuheella.

Englantilaislehti Daily Express ehdotti Norwichin suomalaistähti Teemu Pukkia Manchester Unitedin uudeksi hyökkääjäksi. Express käytti villin spekulaationsa pohjalla pari vuotta vanhaa toisen brittimedian The Independentin huhua.

Mitä nämä suorastaan absurdeilta kuulostavat huhut merkitsevät käytännössä?

Vastaus. Näillä annetuilla pelimerkeillä ei käytännössä yhtään mitään.

Kauden toisen ”Silly Seasonin” lähestyessä englantilaislehdistö rakastaa nostaa esille juorumaista spekulaatiota, joka nostattaa kierroksia ennen varsinaisen ikkunan avautumista ja herättää ihmiset kohti siirtovilinää.

Tämän Pukki-huhun ajankohta ei voisi olla median näkökulmasta otollisempi.

Siihen on kolme syytä:

  1. Man United on juuri antanut muutama viikko sitten potkut seuraa julkisesti toimittaja Piers Morganin haastattelussa haukkuneelle Cristiano Ronaldolle. Lisäksi manageri Erik ten Hag on maininnut hakevan tammikuussa hyökkääjää, joka sopisi urheilullisesti ja hintansa puolesta joukkueen tämän hetken budjettirakoon.
  2. Norwichin sarjatilanne Mestaruussarjassa. Päävalmentaja Dean Smith on saanut juuri potkut seurasta ja suoraan nousuun vaadittavasta top 2 -sijasta on jääty jo 12 pistettä. Tällä hetkellä paluuta Valioliigaan ei voida pitää todennäköisenä.
  3. Pukin oma tilanne. Suomalaishyökkääjän sopimus on päättymässä tämän kauden jälkeen ja agentti Teemu Turunen vihjasi jo kesällä MTV Urheilun haastattelussa maalinsylkijän haluavan pelata vielä urallaan korkeimmalla tasolla Valioliigassa.

Pukki on näiden kolmen kohdan pohjalta brittilehdistölle mehukas ehdokas nostaa vaihtoehdoksi juuri Unitediin. Montaakaan varteenotettavaa kandidaattia näihin spekseihin istumaan ei tässä vaiheessa kautta löydy.

Toistaiseksi tämän tason mutuiluilla ei kuitenkaan ole faktapohjalta minkäänlaista konkreettista perustaa. Kyseessä on vain median oma spekulaatio, jonka ainoana pohjana on toisen lehden arkistosta kaivettu huhu.

Hullulta kuulostavassa siirrossa voisi olla molempien osapuolten osalta järkeä

Miksi juuri Pukki? Tässä painotan sanoja: ” Kokenut taitonsa Valioliigassa jo todistanut maalintekijä”.

Pukilta löytyy jo näyttöjä kahdelta kaudelta Norwichin paidassa ylitettyään 10 maalin rajan molemmilla kerroilla. Toista vastaavaa ehdokasta ei ten Hagin mainitsemilla kriteereillä markkinoilta löydy.

Esimerkiksi Barcelonassa vastaavassa sopimustilanteessa oleva Memphis Depay kokeili jo vuosina 2015-17 siipiään Old Traffordilla, mutta Hollannin maajoukkuepelaajan onnistumiset jäivät kahden tehdyn valioliigamaalin saldolla laihaksi Manchesterin punaisissa.

United etsii nyt Cristiano Ronaldon kohun selvitettyään lyhytaikaista ratkaisua hyökkäykseen, joka pystyy tarvittaessa tuomaan rotaatiossa vaadittavan panoksen ja lisäämään seuran maalintekouhkaa.

Ten Hagin miehistön kärkitontilla ei ole Anthony Martialin takana lainkaan kilpailua. Ottaen huomioon 27-vuotiaan ranskalaisen loukkaantumistilanteen, kirittäjälle on huutava tarve.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Pukki voisi istua rooliin, joka ei ollut Ronaldon arvolle sopiva. Kuva: Getty Images

Ronaldo ei supertähden statuksellaan istunut millään tähän rooliin toisin kuin Valioliigan hissijoukkueessa kannuksensa ansainnut Pukki. Suomalaiselle voisi odottaa tiiviissä ottelukalenterissa realistisesti vastuuta.

United on tällä hetkellä Valioliigan lisäksi mukana molemmissa cup-kilpailuissa sekä helmikuussa alkavissa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Avausmateriaalin taakse tarvitaan pelimiehiä, jotka pystyvät täyttämään tarpeen vaatiessa paikkansa tehokkaasti.

Pukki voisi tässä roolissa olla huomioimisen arvoinen jokerikortti. Suomalainen voisi samalla mentoroida hyökkäyksen nuorempia jäseniä, kuten Anthony Elangaa, 20, ja Alejandro Garnachoa, 18,.

Eri kilpailuja on niin paljon, että ten Hag tarvitsee hyökkäykseensä leveyttä.

Ykköspyssy Marcus Rashford on vahvempi laidalla. Sometilinsä marraskuun alussa pimentänyt Jadon Sancho on puolestaan ollut jo jonkin aikaa sivussa henkilökohtaisista syistä.

Pukin ei siis tarvitsisi juuttua Unitedissa vaihtopenkin kuluttajaksi. FA Cupin käynnistyessä tammikuussa ja Eurooppa-liigan jatkuessa myöhemmin, kierrätystä kokoonpanossa tapahtuu väkisin.

Jossain näistä kilpailuista tulisi irtoamaan väkisin merkittäviäkin minuuttteja.

Jäämme odottamaan saavatko nämä spekulaatiot itse siirtoikkunan käynnistyessä mitään katetta.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!