Chelsean tuore debytantti João Félix katseli uransa ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa suoraa punaista korttia vain 58 minuutin pelin jälkeen, ja se tulee maksamaan lontoolaisseuralle miljoonia.

Felix, 23, oli välitön piristysruiske Chelsean viimeaikaiseen synkkyyteen, kun hän sai aikaan kuusi laukausta, kuusi onnistunutta haastoa sekä yhden avainsyötön Fulhamia vastaan.

Turhan innokas liukutaklaus keskialueen pallontavoittelutilanteessa ei kuitenkaan jättänyt erotuomari David Cootelle muuta mahdollisuutta, kuin komentaa portugalilaistaituri suihkun puolelle.

Chelsea maksaa kovan hinnan Félixin huolimattomasta liukutaklauksesta. Kuva: Getty Images

Chelsea hävisi ottelun 1–2, kun Fulhamin hyökkääjä Carlos Vinicius puski pelin voittomaalin toisella puoliajalla.

Suoran punaisen kortin vuoksi Félix on sivussa Chelsean kolmesta seuraavasta ottelusta, eli häntä ei nähdä Crystal Palacea, Liverpoolia tai uudemman kerran Fulhamia vastaan.

Samalla Felixistä tuli Valioliiga-historian ensimmäinen pelaaja sitten Federico Fazion vuonna 2014, joka on saanut suoran punaisen debyytissään.

Miten paljon Chelsea maksaa Félixin ulosajosta?

Chelsea hankki Félixin kuuden kuukauden lainasopimuksella, maksaen siitä 11 miljoonaa euroa Atlético Madridille.

Lisäksi Chelsea suostui maksamaan hänen 315 000 euron viikkopalkkansa koko lainasiirron ajalta.

Kun 11 miljoonan euron korvaus jaetaan loppukauden 22 ottelun kesken (poislukien Chelsean mahdolliset Mestarien liigan jatkopelit neljännesvälierien jälkeen), maksaa Chelsea Félixistä käytännössä 0,5 miljoonaa euroa per ottelu.

Portugalilaishyökkääjältä jää nyt kolme peliä väliin, joten Chelsealle maksaa peräti 1,5 miljoonaa euroa se, että hän katselee otteluita pelikieltonsa ajan katsomosta.

Seuraavan kerran Félix on käytettävissä vasta 29 päivän päästä, eli 11. helmikuuta pelattavassa ottelussa West Hamia vastaan.

Tämä tarkoittaa, että The Blues maksaa myös hänen palkkansa neljän ja puolen viikon ajan ilman, että hän voi pelata.

Nämä palkat ovat puolestaan yhteenlaskettuna 1,42 miljoonaan euroa.

Kaiken kaikkiaan Félix kustantaa Chelsealle siis 2,92 miljoonaa euroa ennen kuin hän pääsee seuraavan kerran pelaamaan seuralle, kun hänen palkkansa ja siirtosummansa otetaan huomioon.

LUE MYÖS: