Manchester Unitedin entinen kapteeni Roy Keane myöntää, että Cristiano Ronaldon lähtö on auttanut manageri Erik ten Hagia tuomaan seuraan hyvän tunnelman takaisin.

Ronaldo, 37, purki marraskuussa sopimuksensa Unitedin kanssa myrskyisten kuukausien jälkeen.

Portugalilaistähti poistui kauden ensimmäisellä puoliskolla kahdesti stadionilta kesken ottelun, ja jälkimmäisen tempauksen jälkeen manchesterilaisseura pudotti hänet kokoonpanostaan muutaman päivän ja yhden pelin ajaksi.

Viimeinen pisara tuli kuitenkin TalkTV:n Piers Morganin haastattelussa, jossa Ronaldo kritisoi avoimesti Manchester Unitedin seurajohtoa, entisiä pelaajia ja manageri ten Hagia, jonka alaisuudessa hän oli jäänyt vähäiselle vastuulle.

Pian haastattelun jälkeen United tiedotti, että se on purkanut Ronaldon sopimuksen yhteisymmärryksessä Portugalin maajoukkuekapteenin kanssa. Tammikuussa hän jätti Euroopan taakseen ja teki sopimuksen saudiarabialaisen Al-Nassrin kanssa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Ronaldon kanssa vuosina 2003-2005 Unitedissa pelannut Keane, 51, oli yksi portugalilaistähden äänekkäimmistä tukijoista tämän kauden vaikeillakin hetkillä, mutta myös hänen mielestään seurassa vallitsee nykyään positiivisempi ilmapiiri.

– Uskon, että siitä (Ronaldon lähdöstä) on ollut apua managerille ja seuralle. Se koko Ronaldo-tilanne… Hän ei selvästikään aikonut jäädä tyytyväisenä penkille. He ovat nyt käsitelleet sen asian, eikä se enää varjosta seuraa, kommentoi Keane Sky Sportsille.

Keanen mukaan Manchester Unitedille on ollut tärkeää, että se on päässyt eroon myös muista tyytymättömistä pelaajista.

– Muut viisi tai kuusi lähtenyttä jätkää, Edinson Cavani mukaan lukien, olivat rotaatiopelaajia, jotka tulivat penkiltä sisään. Ja kun he tulivat kentälle, he eivät tarjonneet mitään, koska he olisivat mielestään ansainneet paikan avauskokoonpanossa.

– Vaihto- ja rotaatiopelaajien on oltava valmiina pelaamaan, mutta viime kauden vaihtopelaajat olivat vain energian tukahduttajia.