Manchester Unitedin naisten joukkueessa on herännyt syvä huoli siitä, että miesten joukkueen hyökkääjä Mason Greenwood saattaisi palata seuran palvelukseen, kertoo Athletic.

Greenwood, 21, on ollut hyllytettynä Unitedin toiminnasta viime vuoden tammikuusta asti. Hänet pidätettiin tuolloin epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä, mutta syytteistä luovuttiin viime viikolla.

Syyttäjälaitos sanoi, ettei tuomioon ole enää realistisia mahdollisuuksia sen jälkeen, kun avaintodistajat vetäytyivät yhteistyöstä tutkinnassa.

Manchester United on tiedottanut, että se suorittaa vielä oman sisäisen tutkintansa ennen kuin seura päättää, mitä Greenwoodin suhteen tehdään. Hyökkääjän sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.

Athleticin mukaan osa Unitedin naisten joukkueesta on ”syvästi vaivautunut” Greenwoodin mahdollisesta paluusta kuultuaan häiritsevän äänitteen, joka julkaistiin sosiaalisessa mediassa ennen hyökkääjän pidätystä.

Pelaajien mielestä äänitettä on ”vaikea pyyhkiä muistista”, ja Greenwoodin paluuta seuran tiloihin vastustetaan voimakkaasti.

Uutisoimme aiemmin Guardianin tietojen pohjalta, että Greenwoodin tilanne on jakanut mielipiteitä Manchester Unitedin henkilökunnassa. ”Huomattava osa” Unitedin työntekijöistä olisi tiettävästi syvästi tyytymätön, jos Greenwood saisi jatkaa pelaamista seurassa. Toiset taas kokevat velvollisuudekseen huolehtia pelaajasta, joka liittyi seuraan seitsemänvuotiaana ja jota ei ole todettu syylliseksi mihinkään rikokseen.