Graham Potterin tulevaisuudesta on puhuttu jo jonkin aikaa.

Chelsean tulokset Potterin alaisuudessa ovat olleet surkeita, mutta edelliset ottelut ovat sujuneet paremmin. Viime viikonloppuna Chelsea voitti Leedsin ja tiistai-iltana Potterin miehistö eteni Mestarien liigan puolivälieriin voitettuaan Borussia Dortmundin yhteismaalein 2-1.

Englantilaismedian mukaan Potter olisi todennäköisesti saanut potkut Chelseasta, jos tie Mestarien liigassa olisi tyssännyt neljännesvälierävaiheeseen.

CBS Sportsilla Mestarien liigan otteluita analysoiva Thierry Henry vaatii seurajohdolta aikaa Potterille. Chelsea on käyttänyt viimeisen reilun puolen vuoden aikana suorastaan valtavia summia uusiin pelaajiin. Tammikuussakin joukkue hankki vahvistuksia sadoilla miljoonilla euroilla.

– Potterille on annettava aikaa. Kaikki se raha ja uudet pelaajat. Olet Chelseassa ja sinun on voitettava. Chelsea on tottunut voittamaan ja kannattajat ovat tottuneet näkemään menestystä koko ajan. Miten he ikinä tekivätkään sen, niin Chelsea on onnistunut voittamaan useammin kuin häviämään, Henry viittasi Chelsean menestysvuosiin viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

Henryn mukaan koko Chelsean edustusjoukkue seurajohtoineen päivineen on muuttunut täysin, joten aikaa on annettava. Henryä tosin mietityttää, milloin joukkueella on aikaa rakentaa identiteettinsä ja filosofiansa kuntoon.

– Nyt realiteetti on se, että seuralla on uusi omistaja, uusi päävalmentaja, uudet pelaajat ja uusi valmennusryhmä. En usko ihmisten ymmärtävän, miten tärkeässä roolissa henkilöstö on. Chelsea erotti lääkärinsä ja kaikki muutkin. Uusi omistaja ei tiedä, mikä Chelsea on. Uusi valmentaja tai pelaajatkaan eivät tiedä sitä. Pelaat Mestarien liigassa ja sitten, kun edessä on tauko, on se maajoukkuetauko. Milloin teet töitä filosofian ja identiteettisi eteen, Henry mietti ääneen.

LUE MYÖS