Liverpool putosi Mestarien liigasta keskiviikkona hävittyään vieraskentällä Real Madridille 0-1. Los Blancos voitti otteluparin yhteismaalein 6-2 ja eteni kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon.

Mestarien liigan ennätykselliset 14 kertaa voittanut Real Madrid on ollut varsinkin viime vuosina ikävä vastustaja Liverpoolille, mutta vaikka seurat ovat käyneet kentällä kuumia kamppailuja, niiden välillä vallitsee suuri ja syvä kunnioitus.

Tästä nähtiin hyvä esimerkki tämän vuoden otteluparissa, kun kummatkin seurat osoittivat kunniaa toisilleen hienoin elein.

Avausosan yhteydessä Liverpool-legenda Sir Kenny Dalglish ja seuran toimitusjohtaja Billy Hogan toivat kukkaseppeleen Real Madridin vieraskannattajien eteen. Kyseessä oli kunnianosoitus espanjalaisseuran kunniapuheenjohtajalle Amancio Amarolle, joka oli menehtynyt samana aamuna 83 vuoden iässä.

Amaro pelasi Madridin paidassa yli 400 ottelua ja voitti seuran kanssa 14 pokaalia. Myöhemmin hän myös valmensi Los Blancosia lyhyesti ja toimi seuran hallituksessa.

Keskiviikkona Real Madrid kiitti Liverpoolia Amaron muistamisesta omalla eleellään. Kun joukkueiden välinen koitos oli päättynyt, Santiago Bernabéun kovaäänisistä kajahti poikkeuksellisesti ilmoille Liverpoolin seurahymninä tunnettu ’You’ll Never Walk Alone’.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Guillermo Rai

@GuillerRai
Real Madrid played Liverpool's anthem at the end of the match.

This is señorío.

@TheAthleticFC

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kiitti Real Madridia huomaavaisesta eleestä.

– Ihmiset kertoivat siitä minulle pelin jälkeen. Se oli todella hieno ele.

– Me olemme kaksi jättiläistä, jotka kohtaavat toisensa varsin usein kansainvälisillä kentillä. Minusta on selvää, että me kunnioitamme toisiamme paljon ja minun on sanottava, että se oli todella hieno ele, kuka ikinä sen tekikään.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti ei ollut etukäteen tietoinen Liverpoolin hymnin soittamisesta, mutta myös hän kiitti punapaitoja Anfieldilla nähdystä kunnianosoituksesta Amarolle.

– Liverpool on herrasmiesseura, ja he auttoivat meitä Amancion muistamisessa avausosassa. Se oli todella hieno ele heiltä.