The Athletic on paljastanut suuria ongelmia Mason Greenwoodin kurinpidon ympärillä Manchester Unitedissa.

Akatemiakasvatti Greenwood, 21, on ollut seuran hyllyttämänä tammikuusta 2022 lähtien, kun hyökkääjälupaus pidätettiin syytettynä tyttöystävänsä pahoinpitelystä ja raiskausyrityksestä. Tapaus nousi julkisuuteen ääninauhojen ja kuvien levittyä sosiaalisessa mediassa.

Syytteet hylättiin helmikuussa avaintodistajien vetäydyttyä tapauksesta. Kruununoikeuden syyttäjäviraston jäsen vahvisti tuolloin, ettei Greenwoodia voida enää tuomita.

Laurie Whitwell

@lauriewhitwell
Mason Greenwood has presented challenges as well as huge promise throughout #MUFC career.

Police visited Carrington over lockdown breaches. He missed Everton game after failing to report to team hotel.

Qs for club over how issues handled. Full account:

theathletic.com/4328631/2023/0…
theathletic.com

Mason Greenwood at Manchester United: The back story

Mason Greenwood has been at Manchester United since he was a boy. His story raises many questions for the club and the young player

Athleticin tietojen mukaan maaliskuussa 2019 Unitedin edustusjoukkueessa debytoineen Greenwoodin virheitä katsottiin seuran organisaatiossa monesti läpi sormien. Lehti kertoo seuran silloisen managerin Ole Gunnar Solskjærin suojelleen mediassa suojattiaan, joka myöhästeli ilman päteviä syitä harjoituksista.

Lokakuussa 2020 Greenwood oli mystisesti poissa vierasotteluista Newcastlea ja PSG:tä vastaan. Samana syksynä hyökkääjä jätti saapumatta joukkueen hotelliin ennen Everton-vieraspeliä.

Greenwoodin kurinpidolliset ongelmat kasvoivat korona-aikana. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen. Kuva: Getty Images

– Se ei ollut helppo matka. Seura oli tietyllä tavalla hyvin suojeleva häntä kohtaan. Hän teki epäkypsiä valintoja, mutta monet nuoret tekevät niitä ja sitten he kasvavat, Greenwoodin kanssa työskennellyt nimetön henkilö kertoi Athleticille.

Greenwoodin kurinpito-ongelmat korostuivat korona-aikana, jolloin hän rikkoi useaan kertaan Iso-Britanniassa vallinneita kokoontumisrajoituksia. Unitedin hyökkääjälupauksella oli tapana järjestää tuolloin suuria juhlia vuokraamassaan Airbnb-asunnossa.

Daily Mail raportoi tuolloin Greenwoodin järjestäneen viisi tai kuusi vastaavaa juhlailtaa. Hyökkääjästä liikkui myös tarintoita, joiden mukaan hän olisi öisin kiivennyt vanhempiensa talon makuuhuoneen ikkunasta salaa ulos.

Viranomaiset olivat tietoisia Greenwoodin rikkeistä, mutta eivät puuttuneet siihen virallisesti lainkaan. Sen sijaan poliisit vierailivat Unitedin Carringtonin harjoituskeskuksessa ja pyysivät seuraa pitämään nuorta tähteään tarkemmin silmällä.

Vaikka rikossyytteet kumottiin, Greenwood on tällä hetkellä edelleen hyllytettynä Unitedin seuratoiminnasta. Seura myös hylkäsi mediatietojen mukaan hyökkääjästään tarjouksia Turkista.

Erityisesti sponsorit ja osa naisten joukkueen pelaajista ovat olleet huolissaan Greenwoodin mahdollisesta paluusta. Unitedin oma sisäinen tutkinta pelaajastaan on edelleen käynnissä.

LUE MYÖS!