Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että hän ei tiedä, millaisella budjetilla seura operoi tulevan kesän siirtoikkunassa.

Unitedin odotetaan olevan aktiivinen ensi kesän siirtomarkkinoilla. Lehtitietojen mukaan manchesterilaisten riveistä on poistumassa monta ylimääräiseksi luokiteltua pelaajaa, mutta joukkuetta pitää myös vahvistaa tietyin paikoin laatuhankinnoilla.

Etenkin uudesta ykköshyökkääjästä on ollut paljon puhetta. Huhut yhdistävät Manchester Unitedin päivittäin Tottenhamin Harry Kaneen, jonka potentiaalinen siirtosumma liikkunee sadan miljoonan euron yläpuolella.

Manchester Unitedissa ollaan tiettävästi jo tehty suunnitelmia ja toimia kesän siirtoikkunan varalle, mutta tarkan suunnitelman muodostaminen on hankalaa paristakin syystä.

Isoin niistä on seuran myyntiprosessi, joka on venynyt odotettua pidemmälle. Manchester Unitedin omistajat, Glazerin perhe, harkitsevat tällä hetkellä ostotarjouksia sheikki Jassimilta ja Sir Jim Ratcliffen INEOS-yhtiöltä. Yksi vaihtoehto on myös se, että Glazerit jatkavat seuran komennossa, mutta ottavat uuden vähemmistökumppanin mukaan.

Tarjouskilpailun aikana useat yhdysvaltalaiset pääomasijoitusyhtiöt ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita lainaamaan rahaa joko mahdolliselle uudelle omistajalle tai Glazereille.

Ten Hagilta kysyttiin lehdistötilaisuudessaan, millaisia summia hänellä ja Unitedilla on käytettävissä kesän siirtomarkkinoilla.

– Minulla ei ole vaikutusta siihen… En osaa myöskään sanoa, vastasi hollantilaisluotsi.

– Tiedän ainoastaan, että Man United on kannattajamäärissä mitattuna yksi maailman suurimmista seuroista. Tämän seuran on kilpailtava korkeimmalla tasolla – Mestarien liigan ja Valioliigan voitoista.

– Mutta jalkapallossa tarvitaan varoja joukkueen rakentamiseen, koska päivän päätteeksi pelaajien taso ratkaisee, tuleeko menestystä vai ei. Kaikki tietävät, että korkean tason pelaajat maksavat paljon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

UtdXclusive

@UtdXclusive
Who will become #mufc’s new owner?

• Sheikh Jassim 🇶🇦
• Sir Jim Ratcliffe 🇬🇧

Athleticin mukaan Manchester Unitedin tämänhetkinen budjetti ensi kesän siirtoikkunaan on noin 115 miljoonaa euroa, mutta tuo summa elänee vielä lähitulevaisuudessa. Velkojen vähentäminen ja pelaajien myyminen toisi Unitedille enemmän liikkumavaraa, mutta yksityiskohtaisia suunnitelmia tai lupauksia on vaikea tehdä, kun vielä ei ole tiedossa, kuka seuran jatkossa omistaa ja millaisia suunnitelmia kyseisellä taholla on. Myös taloudellisen reilun pelin säännöt on otettava huomioon.

Ten Hag painotti, että Manchester United on yhä houkutteleva kohde pelaajille, vaikka viime vuosien menestys ei olekaan ollut samalla tasolla kuin kultavuosina. Tähtinimien houkuttelemista helpottaisi pääsy Mestarien liigaan, mihin Unitedilla on hyvät saumat.

– Kaikki isot pelaajat haluavat pelata Mestarien liigassa. Manchester United on iso seura. Olen huomannut täällä ollessani, että kaikki haluavat pelata Manchester Unitedissa, kommentoi ten Hag Sky Sportsin mukaan.

– Nyt vaikuttaisi siltä, että pääsemmme Mestarien liigaan. Meitä kohtaan on entistä enemmän kiinnostusta, koska pelaajat tietävät, että olemme Mestarien liigassa ja Valioliigassa pelataan korkealla tasolla. Joten Mestarien liigaan pääseminen on tärkeää.

Lue lisää Manchester Unitedista: