Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate myöntää, että toppari Harry Maguiren tilanne Manchester Unitedissa on huolestuttava.

Maguire, 30, on virallisesti Unitedin kapteeni, mutta hän on tällä hetkellä käytännössä viidentenä manchesterilaisten topparien nokkimisjärjestyksessä.

Kuluvalla kaudella Maguire on päässyt Valioliigassa kentälle 15 ottelussa ja aloittanut niistä yli puolet vaihdossa, mutta Southgate on jatkuvasti peluuttanut häntä avauskokoonpanossa. Maguiren maajoukkuevalintoja kyseenalaistettiin jo ennen tätä kautta, kun hän sai kritiikkiä esityksistään Unitedissa.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessaan Southgate puhui Maguiren tilanteesta hieman eri sävyyn kuin aiemmin. Hän rinnasti Maguiren Manchester Cityn keskikenttäpelaajaan Kalvin Phillipsiin, 27, joka on pelannut tällä kaudella vain reilut 500 minuuttia, mutta on silti maajoukkueessa.

– Tämä tilanne ei voi jatkua ikuisesti. Se on kuin Kalvin Phillipsin tapauksessa. He ovat meille tärkeitä pelaajia. Kalvinin lisäksi meillä ei ole montaa pelaajaa, jotka voivat pelata yksin keskikentän pohjalla, kommentoi Southgate Guardianin mukaan.

Maguiren potentiaalinen avauksen paikka ensi kuun EM-karsintapeleissä herättäisi varmasti jälleen porua, sillä hän on edellisen maajoukkuetauon jälkeen päässyt Unitedin aloituskentälliseen vain kolmesti.

Muut maajoukkueeseen valitut topparit ovat Crystal Palacen Marc Guéhi, Brightonin Lewis Dunk, Aston Villan Tyrone Mings ja Manchester Cityn John Stones. Joukkueessa on myös Manchester Unitedin Luke Shaw, joka tunnetaan laitapuolustajana, mutta hänkin on mennyt Unitedin papereissa Maguiren ohi topparin tontilla.

– Tietysti mitä pidempään tuo tilanne jatkuu, sitä huolestuttavampi se on. Meillä on Marc Guéhi, Lewis Dunk, Tyrone Mings, pelaajia, jotka pelaavat hyvin ilman samoja kokemuksia europeleistä tai maajoukkuejalkapallosta. Mutta meidän on jatkettava kilpailun etsimistä tuolle kentän alueelle, sanoi Southgate.