Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah sanoo olevansa ”murtunut” siitä, että joukkue ei pääse ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Punapaitojen kohtalo sinetöityi torstaina, kun Manchester United voitti Chelsean 4-1. Valioliigan päätöskierros on sijoituksen osalta Liverpoolille panokseton, sillä se ei voi nousta tai pudota viidenneltä sijalta.

Salah, 30, saapui Anfieldille kesällä 2017 ja on pelannut jokaisella Liverpoolin-kaudellaan Mestarien liigassa, mutta ensi kaudella siihen tulee muutos. Eurooppa-liiga kutsuu.

Egyptiläistähti harmitteli punapaitojen alavireistä kautta torstaina sosiaalisessa mediassa ja pyysi anteeksi kannattajilta.

– Olen täysin murtunut. Tälle ei ole mitään tekosyytä. Meillä oli kaikki, mitä tarvitsimme päästäksemme ensi kauden Mestarien liigaan, mutta epäonnistuimme, kirjoitti Salah Twitterissä.

– Me olemme Liverpool ja kilpailuun pääseminen on pelkkä minimi. Olen pahoillani, mutta nyt on liian aikaista piristävälle tai optimistiselle viestille. Petimme teidät ja itsemme.

Aiemmin keväällä liikkui huhuja siitä, että Liverpoolin ja Salahin tiet saattavat erota, jos joukkue ei pääse ensi kaudeksi Mestarien liigaan – kuten lopulta kävi.

Salahin agentti Ramy Abbas kiisti väitteet egyptiläitähden lähtö- ja kauppaamisaikeista. Abbas kommentoi sosiaalisessa mediassa sittemmin poistettua julkaisua, jossa kerrottiin, että Salah ”on valmis lähtemään Liverpoolista, jos punapaidat eivät pääse Mestarien liigaan”

– Hölynpölyä. Tästä ei ole koskaan keskusteltu, eikä tätä ole ajateltu. Mestarien liigasta ulos jääminen ei ole edes käynyt mielessämme, kirjoitti Abbas helmikuussa Twitterissä.

Salah solmi viime vuonna Liverpoolin kanssa kesään 2025 ulottuvan jatkosopimuksen, joka teki hänestä tiettävästi seuran kaikkien aikojen parhaiten palkatun pelaajan.

Valioliigasta ensi kauden Mestarien liigaan osallistuvat Manchester City, Arsenal, Manchester United ja Newcastle. City taistelee kilpailun voitosta tämän kauden finaalissa 10. kesäkuuta Internazionalea vastaan.

Liverpool on saanut loppukaudeksi hyvän vaihteen jälleen päälle, mutta se tuli yksinkertaisesti liian myöhään. Punapaitojen kohtaloksi koituivat etenkin huonot otteet vieraissa. Kotikentällään Liverpool hävisi tämän kauden Valioliigassa vain yhden ottelun, kun taas vieraissa sille on kirjattu kahdeksan tappiota.