Englannin jalkapalloliitto ja FIFA epäilevät West Ham Unitedin keskikenttäpelaajaa Lucas Paquetáa vedonlyönnistä. Paquetá, 25, on sanonut, ettei ole itse lyönyt vetoja.

Ge.globo uutisoi, että tutkinta on aloitettu West Hamin 1–1-tasapelistä Aston Villaa vastaan. Valioliigaottelu pelattiin 12. maaliskuuta. Paquetá sai ottelussa keltaisen kortin 69. minuutilla, kun hän liukui päin vastustajaa vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa.

Alustavan analyysin mukaan näyttäisi siltä, että samana päivänä oli avattu useita uusia tilejä verkkouhkapeliyhtiö Betwayllä. Tilien haltijat vaikuttaisivat tuntevan Paquetán varsin hyvin, ja he olivat lyöneet heti suurimman mahdollisen panoksen Paquetán keltaisen kortin puolesta. Ei voi välttyä ajatukselta, että toiminta on ollut jossain määrin kömpelöä.

Paquetá kuljettaa palloa tutkinnan kohteena olevassa ottelussa. Kerroin hänen keltaiselle kortilleen laski epätavallisen alas ennen peliä. Kuva: Getty Images.

Yhdistelmävedossa oli veikattu myös, että Real Betisin brasilialaishyökkääjä Luiz Henrique saisi kortin samana päivänä pelatussa ottelussa Villarrealia vastaan. Henrique tuli ottelussa kentälle toisella puoliajalla ja otti kortin varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla.

Tutkinnassa huomattavaa on se, että Betway ei ge.globon mukaan ole erityisen käytetty rahapelipalvelu Paquetán kotimaassa Brasiliassa. Betway on West Hamin merkittävin paitasponsori.

Brentfordin Ivan Toney sai keväällä kahdeksan kuukauden pelikiellon myönnettyään vedonlyöntisääntöjen rikkomisen. Nyt Paquetán lähes varmalta näyttänyt jättisiirto Manchester Cityyn on pantu jäihin. City ja West Ham ovat tai olivat hyvin pitkällä neuvotteluissa yli 90 miljoonan euron suuruisesta kaupasta. Sen odotetaan kaatuvan kokonaan, jos Paquetá paljastuu petkuttajaksi.