Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Bruno Fernandes uskoo tehneensä hyvää työtä joukkueen kapteenina.

Fernandes, 29, nousi täksi kaudeksi Unitedin viralliseksi kapteeniksi manageri Erik ten Hagin otettua nauhan Harry Maguirelta.

Portugalilaistähti on pelannut tällä kaudella täydet minuutit lähes jokaisessa Unitedin ottelussa, mutta hänen paikkansa kapteenina on kyseenalaistettu ajoittain kannattajien ja asiantuntijoiden toimesta.

Manchester Unitedin entiset pelaajat ovat kritisoineet Fernandesia hänen tunteenpurkauksistaan ja käsien levittelystä kentällä, ylipäätään erilaisista asioista, joita he eivät näe kapteenin arvolle sopivaksi.

Viime viikonloppuna Fernandes antoi pilkkuvastuun märästä ruudista kärsineelle Marcus Rashfordille, vaikka hän vetää yleensä rangaistuspotkut itse. Ten Hag kehui kapteeninsa elettä, mutta Unitedin legendat Roy Keane ja Paul Ince ihmettelivät portugalilaisen toimintaa.

Fernandes sanoo tehneensä sen, mikä oli hänen mielestään ”parasta joukkueelle”, ja pitää kritiikkiä väistämättömänä.

– On selvää, ettei arvostelu miellytä, mutta samaan aikaan minun on tehtävä se, mikä on mielestäni parasta joukkueelleni.

– Luultavasti en ole aina oikeassa, mutta jos se on päässäni sillä hetkellä oikea valinta, teen niin. On aivan normaalia, että sinua arvostellaan, kun pelaat Manchester Unitedissa, vaikka pärjäisit hyvin tai huonosti, jos teet väärin tai oikein. Minun on vain kestettävä se, se on ollut normaalia siitä lähtien, kun tulin seuraan.

Tehokkuutensa uhri

Fernandes uskoo, että hänen aiemmat tilastonsa ovat tehneet hänestä helpon kohteen kritiikille.

Portugalilaistähti tehtaili ensimmäisellä täydella kaudellaan Unitedissa 28 osumaa ja 17 maalisyöttöä. Hän on ollut tällä kaudella joukkueen tehokkain pelaaja (4+4), mutta Fernandes uskoo, että häneltä odotetaan aiempien saavutustensa takia aina vain enemmän ja enemmän.

– Tiedän, että siitä lähtien, kun saavuin seuraan, tilastoni tekivät minusta maalitaulun, joten se on joskus ongelma minulle, etten pidä yllä samaa tahtia.

– Nyt on lisäksi kapteenin rooli, aina on jotain. Nyt keskityn joukkueeseen, henkilökuntaan, kaikkiin, jotka työskentelevät kanssani päivä päivältä; luulen, että he ovat melko tyytyväisiä minuun. Olen ollut sama ihminen siitä lähtien, kun saavuin seuraan. Se ei ole muuttunut sen jälkeen, kun olen ollut kapteeni. En usko, että sen tarvitsee muuttua.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Fernandes 🗣️ 'It doesn't have to always be Bruno!'
Ten Hag 🗣️ "It's great leadership!"

Why Marcus Rashford took Man Utd's penalty against Everton... 💢

Linkki twiittiin.